Venäläismediassa kohistaan taas Putinin katoamisesta – nähty viimeksi varmuudella Suomessa

Venäläinen sanomalehti RBK kertoo presidentti Vladimir Putinin peruuttaneen kaikki täksi viikoksi suunnitellut matkansa. Putin on nähty viimeksi julkisuudessa, kun hän tapasi presidentti Sauli Niinistön Kultarannassa viime perjantaina.

Ulkomaat
Vladimir Putin
Vladimir PutinAlexander Zemlianichenko / Pool / EPA

Venäläismediassa ihmetellään presidentti Vladimir Putinin matkojen peruuntumista tällä viikolla.

Taloussanomalehti RBK (siirryt toiseen palveluun) kertoo Putinin hylänneen tällä viikolla kolme Venäjälle suuntautuvaa vierailuaan. Lehti perustaa tietonsa kolmeen Kremliä lähellä olevaan lähteeseen. Heidän mukaansa Putinin oli määrä matkustaa Altain aluepiiriin, Sahan tasavaltaan ja Novgorodin alueelle

Presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov on kommentoinut asiaa sanoen, ettei yhtäkään näistä matkoista ollut varmistettu lopullisesti.

Kremlin verkkosivulla on kerrottu Putinin tavanneen alkuviikosta Venäjän alueiden johtoa, mutta venäläismediassa epäillään, että tapaamiset ovat voineet tapahtua aiemmin.

Viimeisen kerran presidentti Putin on nähty tiedotusvälineiden edessä 1. heinäkuuta Naantalin Kultarannassa, kun hän oli tapaamassa presidentti Sauli Niinistöä.

Yleensä lähes päivittäin julkisuudessa esiintyvä presidentti Putin perui matkojaan ja katosi median edestä viimeksi keväällä 2015.

Silloin hän pysytteli julkisuudesta pois kymmenen päivän ajan eikä hänen olinpaikastaan tiedetty varmuudella mitään. Tuolloin Putinin poissaoloon ei annettu myöhemmin virallista selitystä.