Tunteet kuohuivat Itiksen mielenosoituksessa – Poliisi rauhoitteli tilannetta

Helsingin Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla järjestettiin keskiviikkoiltana mielenosoitus, joka keräsi torin täyteen väkeä.

Kotimaa
Itäkeskuksen Tallinnanaukio keskiviikkoiltana 6. heinäkuuta.
Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla järjestettiin tänään mielenosoitus. Poliisi oli näkyvästi paikalla torilla myös mielenosoituksen jälkeen.

Suomi ensin! -kansanliikkeen järjestämä mielenosoitus veti Itäkeskuksen Tallinnanaukion täyteen väkeä alkuillasta. Paikalla oli pieni joukko mielenosoittajia sekä iso joukko yleisöä. Mielenosoittajat pitivät tilaisuudessa puheita.

Paikalta lähetetyn verkkolähetyksen perusteella väkijoukon seasta puheiden päälle huudeltiin yleisöstä kovaäänisesti ja poliisit seisoivat rivissä mielenosoittajien ja yleisön välillä. Paikalla oli poliisien lisäksi järjestyksenvalvojia. Poliisi vei väkijoukon seasta muutamia ihmisiä loitommalle mielenosoituksesta.

Poliisin yleisjohtaja kertoo, että mielenosoitus poiki vastamielenosoituksen. Yleisjohtaja kertoo, että tunteet kuplivat Tallinnanaukiolla. Helsingin poliisi kertoi Twitterissä, että mielenosoituksessa oli havaittavissa vastakkainasettelua.

Mielenosoituksen jälkeen Helsingin poliisi twiittasi, että poliisi rauhoittelee tilannetta paikalla.

Muslimit juhlistavat tänään keskiviikkona ramadanin eli paastokuukautensa päättymistä Id al-Fitr -juhlalla, minkä vuoksiItiksessä järjestettiin keskiviikkona iso perhetapahtuma. Mielenosoituksen yksi tarkoitus oli kritisoida Itiksen ramadaniin liittyvää kampanjaa.

Kartta Itäkeskuksen sijainnista.
Google / Yle Uutisgrafiikka