1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Snapchatiin uusi ominaisuus – Muistojaan voi kohta tallentaa ja julkaista myöhemminkin

Nuorten suosiossa oleva somepalvelu on tunnettu siitä, että vastaanottaja voi katsella palvelun kautta toisille lähetettyjä kuvia enintään kymmenen sekuntia.

Kuva: Snapchat

Nuorten suosiossa oleva somepalvelu Snapchat saa ominaisuuden, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden säilyttää ja jakaa kuviaan tai videoitaan myös myöhemmin. Tällä hetkellä käyttäjä voi lisätä sisältöä omaan Story-kuvakertomukseensa vuorokauden ajaksi, mutta kuva tai video on julkaistava käytännössä heti sen ottamisen jälkeen.

Uusi Memories-toiminto (Muistot) on albumi, johon voi tallentaa sisältöä myöhempää käyttöä varten. Käytännössä se tarkoittaa, että albumiin tallennettuja videoita ja kuvia voi lisätä Storyynsä myöhemminkin.

– On hauskaa juhlistaa vuosipäivää tai syntymäpäivää kokoamalla muutamia vanhoja snappeja uudeksi kertomukseksi, palvelu totesi keskiviikkona tiedotteessaan.

Uutistoimisto AP arvelee uuden ominaisuuden sisältävän päivityksen tulevan käyttäjille noin kuukauden kuluessa.

Facebookin ja Instagramin kimppuun?

Varsinaisesti palvelu tunnetaan siitä, että toisille käyttäjille lähetettyjä kuvia tai videoita voi katsella lähettäjän määräämän ajan, joka on enintään kymmenen sekuntia. Vastaanottajalla on tosin mahdollisuus toistaa kerran vuorokaudessa yksi saamistaan kuva- tai videoviesteistä.

Uutistoimisto Reutersin arvion mukaan muutos voi viestiä siitä, että välittömyydestä, spontaaniudesta ja yksinkertaisuudesta tunnettu somepalvelu haluaa kilpailla myös sosiaalisten valtavirtamedioiden, kuten Facebookin kanssa.

Viime vuosina Snapchat on lisännyt muun muassa eri mediayhtiöiden maksamaa sisältöä käyttäjilleen. Suomessa käyttäjille tarjotaan palvelun kautta muun muassa Cosmopolitanin, Music Televisionin, CNN:n ja National Geographicin tuottamia sisältöjä.

Palvelulla on myös aiempaa iäkkäämpiä käyttäjiä. Comscoren tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia sen yhdysvaltalaisista käyttäjistä on 25–34-vuotiaita.

Bloombergin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Snapchatilla on 150 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, mikä on 10 miljoonaa enemmän kuin Twitterillä.