Joensuulainen Anniina Luukkainen voitti Kultaisen Harmonikan

Kultaisen Harmonikan Sata-Häme Soi -festivaalilla Ikaalisissa on voittanut joensuulainen Anniina Luukkainen. Hän lumosi yhdistelemällä argentiinalaista tangoa ja jazzia.

kulttuuri
Anniina Luukkainen soittaa harmonikkaa
Anniina Luukkainen Kultaisen Harmonikan kilpailussa Ikaalisissa. Sata-Häme Soi

Vuoden 2016 Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat ratkesivat Sata-Häme Soi -festivaalilla Ikaalisissa keskiviikkona.

Kultaisen Harmonikan voiton taituroi joensuulainen 21-vuotias Anniina Luukkainen. Hän soitti finaalissa argentiinalaista tangoa ja jazzia yhdistävän Flow-tangon ja melankolisen klassikon Moskovan valot.

Tuomariston puheenjohtaja, pohjoiskarjalainen harmonikkataiteilija Pasi Hirvonen toteaa Sata-Häme Soi -festivaalin tiedotteessa, että Kultaisen Harmonikan kilpailijat olivat todella taitavia. Voittajan valinta ei ollut Hirvosen mukaan helppo, mutta valinta oli lopulta yksimielinen.

Kultaisen Harmonikan voittopalkinto on 2500 euroa. Voittaja sai lisäksi ikaalilaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen tekemän harmonikkapatsaan.

Hopeisen Harmonikan voiton Ikaalisissa vei 9-vuotias kokkolalainen Johannes Koivisto. Hän esitti Lapin äidin kehtolaulun.