Postaa nämä 10 kesäkuvaa, niin elämäsi näyttää täydelliseltä

Koostimme kesäkuvien kliseet yhteen artikkeliin. Näillä otat kesälomapostauksen perusteet helposti haltuun.

ilmiöt
Lakatut varpaankynnet kesäsandaaleissa.
Sannimari Lehtilä / Yle

1. Kesävarpaat

Kesälomakuvien klassikko. Edelleen sallittu ja kenties jopa suositeltava, sanoo somekouluttajakin. Hae inspiraatiota sosiaalisen median kuvapalveluista tunnisteilla #summertoes tai #varpaathiekassa.

Mansikkakakku.
Petra Ristola / Yle

2. Mansikkakakku

Ei ole kesää ilman kuvaa mansikkakakusta. Tämä on postattava ainakin kerran kesässä. Vaihtoehtoisesti voi laittaa kuvan pelkistä mansikoistakin. Myös kuva jäätelötötteröstä ajaa saman asian. Instagramissa tunniste #mansikkakakku antaa yli 9 500 osumaa. #voileipäkakku-tunniste ei yllä kuin 8 000 osumaan!

Skumppaa veneessä.
Sannimari Lehtilä / Yle

3. Viiniä tai skumppaa

Nyt on elämä yhtä juhlaa ja lounaaksikin riittää piccolollinen kuohuvaa! Yksi kuva viinilasista kesäterassilla tai laiturilla antaa hienostuneen kuvan lomanvietosta, vaikka oikeasti joisitkin vain halpaa olutta.

Joogaa puistossa.
Päivi Leppänen / Yle

4. Reipas urheilusuoritus

Haluat toki osoittaa kaikille, ettei lomasi ole pelkkää lököilyä. Kesään on mahdutettava edes yksi reipas urheilusuoritus, josta tulee panna kuvatodiste someen. Henkisimmät joogaavat ryhmässä puistossa, ja masokistisimmat harrastavat porrasjuoksua kesäisenä tiistaiaamuna kello viisi. Kuvan perään sopivia hashtageja ovat esimerkiksi #eikipuueihyötyy, #aamunensilintu ja #harmonyinthepark. Hyvin toimivat myös #lovemyhealthylife sekä #onelifeonebody.

Kirja laiturilla.
Satu Aaltonen / Yle

5. Kirja

Hyvän ihmisen loma ei kulu ilman ajatustyötä ja kirjojen lukemista. Kirjasivistyksestä on syytä kertoa myös kesäkuvissa. Kuvan tehoa lisää, jos kirja lepää laiturilla tai riippukeinussa.

Lapsia uimamaskien kanssa.
Sannimari Lehtilä / Yle

6. Hauska kuva lapsista

Jälkikasvun kesätohellukset ovat tehokkaita tykkäysmagneetteja. Herkimmät suojaavat lastensa identiteetin hienotunteisesti.

Heinäsirkka.
Sannimari Lehtilä / Yle

7. Luonto ja eläimet

Vaikka viettäisitkin koko kesän asvalttiviidakossa, niin somevirtaan on saatava ainakin yksi luonnonläheinen kuva. Se voi olla maisema- tai eläinkuva. Monilla kännyköillä saa otettua mainioita makrokuvia hyönteisistä. Mikään ei lämmitä katsojaa kesän somevirrassa enemmän kuin lähäri sarvijaakosta tai punkista.

Festivaaleilla.
Heidi Laaksonen / Yle

8. Festivaalihuumaa

Festivaaleille on kesällä mentävä, vaikkei niin paljon huvittaisikaan. Kun menet, niin älä unohda ikuistaa vallatonta menoa kuvaan. Lisäplussaa saa kaverikuvasta tai ryhmäbiletyksestä. Näihin pitää aina muistaa lisätä paikkatunniste!

Ns. kääretorttu.
Anonyymi leipuri

9. Pieleen mennyt leivonnainen tai hiileksipalanut makkara

Osoita inhimillisyytesi paljastamalla kaikille epäonnistunut kesäkokkaus. Kuvassa voi olla yhtä lailla suolaista tai makeaa – tärkeintä on, ettei se ole mitään kaunista. Tällä ropisee inhimillisyyspisteitä!

Avoautoajelua.
Satu Aaltonen / Yle

10. Born to be wild

Kesälomalla moottoritie on kuuma ja kumi käryää. Lämmin kesätuuli tuivertaa hiuksissa ja hyväilee avoautossa tai moottoripyörän selässä viilettävää kesänviettäjää. Näytä somessa intohimosi reissaamiseen ja rakkautesi vauhtiin.

Kuvat on poimittu Ylen toimittajien omilta sometileiltä. Lähteinä käytetty Instagramin, Facebookin ja Snapchatin kuvavirtoja.