Poikkeuksellinen rikosepäily Postissa, viisi sairaalaan – Laittoiko joku myrkkyä kahvipannuun?

Poliisi epäilee, että joku on lisännyt postin taukotuvan kahvipannuun huumaavaa tai muuta terveydelle haitallista ainetta. Työntekijät saivat voimakkaita oireita kahvitauon jälkeen.

Kotimaa
Kahvinkeitin.
Ismo Pekkarinen / AOP

Poliisi tutkii Savonlinnan Postissa epäiltyä pahoinpitelyä ja selvittää, onko joku lisännyt työpaikan kahviin "siihen kuulumatonta ainetta". Viisi postin jakelutyöntekijää sai keskiviikkona aamupäivällä voimakkaita oireita juotuaan samasta pannusta kahvia työpaikan taukotuvassa.

– Heille oli tullut tasapainovaikeuksia, näköhäiriöitä, huimausta, levotonta oloa, lihaskramppeja, luettelee Itä-Suomen poliisin vanhempi rikoskonstaapeli Seppo Leinonen.

Oireita saaneet ovat keski-ikäisiä miehiä, ja he joutuivat sairaalahoitoon. Poliisi kuuli heitä sairaalassa keskiviikkona. Oireet olivat puhjenneet nopeasti kahvitauon jälkeen.

– Paikalta on otettu näytteitä, jotka on toimitettu poliisin rikoslaboratorioon tutkittavaksi. Vielä ei ole tietoa, onko kyseessä esimerkiksi jokin huumaava aine vai mikä. Asia selvinnee alkuviikosta, Seppo Leinonen sanoo.

Poliisin mukaan tapaus on hyvin poikkeuksellinen.

– Itse olen ollut Savonlinnan poliisissa rikostutkinnassa 14 vuotta enkä muista vastaavaa tapausta, Seppo Leinonen sanoo.