1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koulutus ja kasvatus

Rovala-opistossa jatketaan sosionomiopetusta

Lapin ammattikorkeakoulu ja Rovala-opisto ovat päättäneet jatkaa vuosi sitten alkanutta yhteistyötä. Syksyllä 2016 aloittaa uusi sosionomiopintojen ryhmä.

Kuluneen lukuvuoden aikana Rovala-opistossa oli sosionomiopintojen linjalla 15 opiskelijaa. He opiskelivat Lapin AMK:n sosionomikoulutusopintoja avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Opiskelu linjalla on päätoimista, ja se oikeuttaa opintotukeen.

– Opinnot ovat sisältäneet viitteitä lähes kaikesta, mitä sosionomin työ voi olla. Oma käsitys on myös muuttunut. Jos etukäteen ajatteli erikoistuvansa johonkin, on sen rinnalle tullut lisää vaihtoehtoja ja mielenkiinnon kohteita, Rovala-opistossa opiskellut Salla Leinonen kertoo Rovala-opiston tiedotteessa.

Opiskelijat ovat suorittaneet keskimäärin 40 opintopistettä lukuvuoden aikana. Osa heistä aikoo jatkaa vielä syksyn ajan opintojaan saadakseen avoimen AMK:n väylän kautta hakeutumiseen vaadittavat 60 opintopistettä.

Muutamat opiskelijat saavuttivat vuoden aikana jo 60 opintopistettä eli suorittivat ensimmäisen vuoden sosionomiopinnot. He ovat päässeet erillishaussa Lapin AMK:n tutkinto-opiskelijoiksi suorittamiensa opintojen perusteella.