Tampereen Pelastakaa Lapset ry:n törkeä kavallus syyteharkintaan

Esitutkinnan perusteella epäillään, että rahoja on joutunut omille teilleen noin 40 000 euroa. Epäillyllä on ollut oikeus tilien käyttöön.

Kotimaa
Pelastakaa Lapset ry:n nettisivu
Yle

Pelastakaa Lapset ry:n Tampereen paikallisyhdistyksen kavallusepäily siirtyy syyteharkintaan. Esitutkinnan perusteella epäillään, että rahoja on joutunut omille teilleen noin 40 000 euroa eli kymmenisen tuhatta aiemmin arvioitua enemmän.

Rikoksesta epäiltynä on henkilö, jolla on ollut oikeus yhdistyksen tilien käyttöön. Henkilö on esitutkinnassa myöntänyt kavallukset.

Teko on tapahtunut vuosien 2010- 2015 aikana. Asia tuli esiin alkuvuodesta 2016 yhdistyksen omassa selvityksessä tilinpäätöstä valmisteltaessa. Asiasta on aiemmin tiedottanut Pelastakaa Lapset ry, kun kavallusepäily tuli ilmi.

Sisä-Suomen poliisin mukaan Pelastakaa Lapset ry:n kavallusasiaa tutkittaessa kävi ilmi, että samaa henkilöä on syytä epäillä myös toisesta samantyyppisestä kavallusasiasta. Myös tältä osin esitutkinta on siirtymässä syyteharkintaan.

Tampereen paikallisyhdistys on itsenäinen yhdistys, jonka vapaaehtoiset toimijat eivät ole Pelastakaa Lapset ry:n palkattuja työntekijöitä.

Tapaus ei liity Pelastakaa Lapset ry:n Tampereen aluetoimiston toimintaan.