Jauhojärvelle iso urheilija-apuraha – OKM tukee myös useita lappilaisnuoria

Hiihtäjä, olympiavoittaja Sami Jauhojärvi on yksi viidestätoista OKM:n suuren urheilija-apurahan saajasta. Lisäksi ministeriö myönsi nuorten urheilijoiden apurahat kuudelle muulle lappilaiselle tai lappilaislähtöiselle urheilijalle.

Säätiöt ja apurahat
Sami Jauhojärvi
Sami JauhojärviJarno Kuusinen / All Over Press

Hiihdon olympiavoittaja, nykyään lahtelaistunut lappilainen Sami Jauhojärvi on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman suuren urheilija-apurahan saajista.

Ministeriö jakoi 20 000 euron suuruiset apurahat kaikkiaan viidelletoista talvilajien urheilijalle. Lisäksi ministeriö jakoi 10 000 euron pieniä apurahoja 17 urheilijalle.

Tänä vuonna jaettiin selvästi viimevuotista enemmän nuorten urheilijoiden ja joukkuelajien apurahoja, joka on suuruureltaan 5 000 euroa.

Lappilaisurheilijoista sen saivat freestylelaskijat Joona Kangas, Aleksi Patja ja Miika Virkki, kelkkahiihtäjä Sini Pyy ja mäkihyppääjä Niko Kytösaho. Lisäksi apurahan sai kemiläislähtöinen curling-pelaaja Janne Pitko, joka edustaa lohjalaista Kisakallio Curling Clubia.

Veikkausvoittovaroista jaettavien verovapaiden apurahojen tarkoituksena on antaa perusturva urheilijoiden ammattimaisen harjoittelun mahdollistamiseksi.

8.7. klo 9.10 Lisätty freestylelaskija Joona Kankaan nimi apurahan saaneiden listaan.