Itse tehty karjalanpiirakka maistuu pienille leipojille – rypytystä opiskeltiin innolla Kangasalla

Miten syntyy oikeaoppinen karjalanpiirakka? Parisensataa pientä leipojaa sai torstaina Kangasalla oppia karjalaisemänniltä, jotka osasivat antaa perinteisten piirakoiden tekemiseen oikeat ohjeet.

Kotimaa
Yle Uutiset Pirkanmaa: Karjalanpiirakkakurssi
Yle Uutiset Pirkanmaa: Karjalanpiirakkakurssi

Karjalaisessa kulttuurikeskuksessa Kangasalla kävi kuhina torstaina, kun pienet leipojat ahersivat työssään. Karjalaseura järjesti lapsille kurssin, jossa perehdyttiin perinneruuan valmistamiseen. Oppia on annettu jo kymmenen vuotta ja suosio vain kasvaa.

Tälläkin kertaa paikalla vieraili lähes kaksisataa lasta. Omatekoinen karjalanpiirakka maistuu periaatteessa tavalliselta tuumivat lapset, muttei ihan kuitenkaan.

– Kyllä se vähä sillai erilaiselta maistuu ku kaupassa koska se on ite tehty.

Kumpi on parempaa, itse tehty vai kaupassa tehty?

– Itse tehty. Kyllä se itse tehty varmaan.

Ja tuotoksia saa maistaa ainakin oma äiti.