1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Hyvää musiikkia ja letkeää elämää Kemijärven festareilla

Kemijärven musiikkifestivaaleilla ei käydä vain kerran vaan useamman kerran. Iloinen porukka Tervolasta, Keminmaasta ja Rovaniemeltä oli jo neljättä kertaa käymässä Yöttömät Yöt -festareilla. Eivätkä he tulleet sinne nukkumaan, vaan kuuntelemaan hyvää musiikkia ja viettämään letkeää elämää koko viikonvaihteen verran.

musiikki
Festivaalivieraita
Iloisia festivaalivieraita Tervolasta, Keminmaasta ja RovaniemeltäJorma Korhonen / Yle

Porukan matkailuvaunuille oli löydetty hyvä paikka läheltä festivaalialueen pääporttia. Portille oli matkaa vain parisataa metriä. Siinä auringonpaisteessa oli mukava istuskella ja nauttia vilvoittavaa juomaa.

Kemijärvi paikkana sai kaikilta kiitosta. Kauniiksi sanoivat. Ja mikä parasta, festivaalialue on siinä kuulomatkan päässä. Vaunulle kuulee, kuka kulloinkin on laulamassa ja toiseen suuntaan: alueelta on kätevä pyörähtää vaunulla siestaa pitämässä.

Tähdistä ensimmäisenä Antti Tuisku

Kemijärven Yöttömät Yöt musikkifestivaali on tuonut kaupunkiin taas suuren joukon nimekkäitä artisteja. Tarjonta on todella runsasta. Festivaalien ensimmäinen tähtiesiintyjä lavalla on lyhyestä sairaudestaan toipunut Antti Tuisku. Hän aloittaa torstaina hieman ennen kahdeksaa. Anttia peesaavat Virve Rosti, Freeman ja Jonne Aaron.

Viikonvaihteen aikana kuultavia ja nähtäviä muita huippuartisteja ovat Juha Tapio, Kaija Koo, Eini, Matti Esko ja Kantrikaravaani, Taiska, Agents uuden solistinsa kanssa, Anssi Kela, entinen kemijärveläinen Jore Marjaranta ja nykyinen kemijärveläinen SM-oskesteri R3bels, Jukka Lampela ja Lapponia, Aki Louhela, Jarkko Honkanen, Ellinoora ja monet muut.

Yöttömät Yöt festivaali päättyy sunnuntaina Tarja Ylitalon esiintymiseen Kemijärven kirkossa. Festivaalien kisaisäntänä toimii taas näyttämö- ja elokuvataiteilija Kari Väänänen.

Ilmaisesityksiä Taivaantulien aukiolla

Ja mikä mukavaa, päivittän on myös ilmaisesityksiä Taivaantulien aukiolla. Siellä viihdyttävät muun muassa Lapin laulaja Eero Magga ja mestarihanuristi Jari Kujala, Höstorkestern, Seitakuoro, Rollon Kakrut ja Talonpoika Lalli.

Festivaalialueen lippuluukulla jonotettiin jo ennen porttien varsinaista avautumista. Tosin suuri osa tiketeistä on varattu enakkooon, kuka lyhyeksi, kuka pitemmäksi aikaa. Viikonvaihteen festivaaleille odotetaan taas ennätysyleisöä, jolloin puhutaan 20 000 ihmisestä.

Lue seuraavaksi