Saudi-Arabia on pidättynyt 19 maanantain itsemurhaiskuista

Saudi-Arabian sisäministeriö on kertonut pidättäneensä 19 henkilöä maanantaina tehdystä itsemurhaiskuista. Medinan iskun tekijäksi on nimetty 26-vuotias saudiarabilainen mies.

Ulkomaat
Miehiä seisoo parkkipaikalla ympärillä räjähdysjälkiä.
Poliisit tutkivat iskun jälkiä. Itsemurhapommittaja räjäytti itsensä parkkipaikalla lähellä Profeetan moskeinaa Medinassa. EPA/SAUDI PRESS AGENCY

Saudi-Arabian sisäministeri on nimennyt Medinan maanantaisen itsemurhaiskun tekijän, kertoo uutistoimisto Reuters. Saudi-Arabia on kertonut, että itsemurhaiskun teki 26-vuotias saudiarabilainen mies, jolla on historiaa huumeiden käytöstä.

Saudi-Arabian uutistoimisto SPA on kertonut siteeraten sisäministeriön edustajaa, että 26-vuotias Naer Muslim Hamad räjäytti Medinassa moskeijan edessä pommivyönsä surmaten neljä turvallisuusvartijaa.

Sisäministeriö on nimennyt myös kolme henkilöä, jotka tekivät iskun shiiamuslimien asuttamassa Qatifin kaupungissa maanantaina. Näiden tekijöiden kansallisuudesta ei ole vielä tietoa.

Iskuista on pidätettynä kaksitoista pakistanilaista ja seitsemän saudia.

Saudi-Arabiassa tapahtui maanantaina kolme itsemurhaiskua eri puolilla maata. Maan länsiosassa Medinassa tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli neljä turvallisuusvartijaa ja viisi haavoittui. Jeddan ja Qatifin kaupungeissa tapahtuneet iskut eivät vaatineet ulkopuolisia uhreja.

Lähteet: AFP, AP, Reuters