Viisi poliisia kuollut sala-ampujien hyökkäyksessä Yhdysvaltain Dallasissa

Poliisin mukaan kaksi sala-ampujaa ampui poliiseja. Ammuskelu tapahtui poliisiväkivaltaa vastaan järjestetyn rauhanomaisen mielenosoituksen yhtydessä.

Ulkomaat
Poliiseja makaa maassa poliisiautojen vierellä.

Viisi poliisia on saanut surmansa ja ainakin kuusi on haavoittunut mielenosoituksen yhteydessä Texasin Dallasissa. Heitä kohti ampui kaksi sala-ampujaa, poliisi kertoo uutistoimistojen mukaan.

Poliisi piirittää yhä yhtä epäiltyä autotallissa Dallasin keskustassa. Tämä on uhannut vahingoittavansa piirittäjiään.

Poliisi on pidättänyt yhteensä kolme ihmistä, mutta heidän osallisuudestaan ammuskeluun ei ole vielä tietoa. Yksi henkilö otettiin kiinni piirtyksen yhteydessä ja kaksi, kun he ajoivat pois tapahtumapaikalta.

Lisäksi yksi poliisin etsimä henkilö on ilmoittautunut itse poliisille, mutta hänen osallisuudestaan tapahtumiin ei ole tietoa.

Ammuskelu mielenosoituksen yhteydessä

Välikohtaus alkoi aamuviideltä Suomen aikaa, kun poliisiväkivaltaa vastustanut mielenosoitus oli päättymässä.

Poliisin mukaan kaksi sala-ampujaa tähtäsi poliiseja korkealta paikalla ja väijytystyyliin. Poliisi on tehnyt laajoja etsintöjä Dallasin keskustassa ja käskenyt ihmisiä pois kaduilta.

– Laukaukset tulivat katolta, tapahtumia todistanut mielenosoittaja sanoi paikallistelevisiolle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Paikalla olleiden mukaan laukaukset kuulostivat automaattiaseesta lähteviltä.

CBS-televisiokanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun) mielenosoittajat juoksivat henkensä edestä, kun ammuskelu alkoi. Mielenosoitus oli sujunut rauhallisesti.

– Kaikki huusivat, ihmiset juoksivat. Näin luultavasti ainakin 30 laukausta, tapahtumapaikan lähistöllä ollut Clarissa Myles sanoi CBS:n mukaan.

Ihmiset osoittivat mieltään sitä vastaan, että poliisi ampui tällä viikolla kaksi mustaihoista miestä epäselvissä olosuhteissa Louisianassa ja Minnesotassa. Mielenosoituksia on järjestetty eri puolilla Yhdysvaltoja, muun muassa New Yorkissa ja Chicagossa.

Poliiseja makaa maassa.
Reuters
Mielenosoitukseen osallistuneet ihmiset pakenivat ammuskelua.
Mielenosoitukseen osallistuneet ihmiset pakenivat ammuskelua.Reuters
Poliiseja ammuskelupaikalla Dallasissa.
Reuters

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: Reuters, AFP, AP