Helikopterikuvaa Dallasin keskustasta – Ihmiset pakenivat tulitusta

Mielenosoitus poliisiväkivaltaa vastaan Texasin Dallasissa oli sujunut rauhallisesti, kun alkoi kuulua laukauksia. Viisi poliisia on kuollut ja useita ihmisiä on haavoittunut ilmeisesti sala-ampujien luodeista.

Ulkomaat
Uutisvideot: Neljä poliisia kuollut tarkka-ampujien luoteihin Dallasissa Yhdysvalloissa
Uutisvideot: Neljä poliisia kuollut tarkka-ampujien luoteihin Dallasissa Yhdysvalloissa

Viisi poliisia on saanut surmansa ja useita ihmisiä on haavoittunut mielenosoituksen yhteydessä Texasin Dallasissa. Heitä kohti ampui ilmeisesti kaksi sala-ampujaa, poliisi kertoo.

Välikohtaus tapahtui aamuviideltä Suomen aikaa, kun poliisiväkivaltaa vastustanut mielenosoitus oli päättymässä.

Poliisin mukaan kaksi sala-ampujaa tähtäsi poliiseja korkealta paikalla ja väijytystyyliin.

– Laukaukset tulivat katolta, tapahtumia todistanut mielenosoittaja sanoi paikallistelevisiolle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Paikalla olleiden mukaan laukaukset kuulostivat automaattiaseesta lähteviltä.

"Kaikki juoksivat"

CBS-televisiokanavan mukaan mielenosoittajat juoksivat henkensä edestä, kun ammuskelu alkoi. Mielenosoitus oli sujunut rauhallisesti.

– Kaikki huusivat, ihmiset juoksivat. Näin luultavasti ainakin 30 laukausta, tapahtumapaikan lähistöllä ollut Clarissa Myles sanoi CBS:n mukaan.

Ihmiset osoittivat mieltään sitä vastaan, että poliisi ampui tällä viikolla kaksi mustaihoista miestä epäselvissä olosuhteissa Louisianassa ja Minnesotassa. Mielenosoituksia on järjestetty eri puolilla Yhdysvaltoja, muun muassa New Yorkissa ja Chicagossa.