Kervis-kiista: Kekkonen ei aio valittaa hallinto-oikeuteen

Kotkan ja entisen museomestarin sovinnosta virinnyttä kiistan jatko-osaa tuskin ratkaistaan hallinto-oikeudessa. Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja Olli Kekkonen teki osapuolten sovintosopimuksesta oikaisuvaatimuksen, mutta ei ole viemässä asiaa sen pidemmälle.

hallintotuomioistuimet
Kotkan kaupungilta irtisanottu Asko Kervinen vaatii vahingonkorvauksia muun muassa yksityisyydensuojan rikkomisesta
Kotkan kaupungilta irtisanottu Asko Kervinen vaatii vahingonkorvauksia muun muassa yksityisyydensuojan rikkomisesta.Valtteri Kykkänen / Yle

Kotkan ja kaupungin entisen museomestarin Asko Kervisen välisestä sovintosopimuksesta tehty oikaisuvaatimus ei ole johtamassa hallinto-oikeuteen, kertoo oikaisuvaatimuksen tehnyt Kotkan perussuomalaisten puheenjohtaja Olli Kekkonen.

Kekkonen ei aio viedä asiaa eteenpäin, vaikka oikaisuvaatimus nyt hylättäisiinkin ja kaupunginhallituksen tekemä alkuperäinen sovintosopimuspäätös jäisi voimaan.

Asko Kervinen epäili, että Kekkonen valittaisi joka tapauksessa päätöksestä hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Tämän Kekkonen kiistää.

Kekkonen halusi kaupunginhallituksen kuitenkin pohtivan päätöksensä oikeudenmukaisuutta.

– Periaatteessa tuo on jonkinlainen ennakkotapaus. Jos muut kaupungilta pois potkitut työntekijät alkaisivat samalla tavalla valittaa, kaupunki joutuisi maksamaan jokaiselle saman hinnan, Kekkonen sanoo.

Kaupunki ja Kervinen allekirjoittivat sovintosopimuksen viime kuussa, ja sen piti lopettaa yli vuosikymmenen mittainen kiista. Kaupunki myöntyi maksamaan Kerviselle 50 000 euroa, jotta Kervinen luopuu vireillä olevista oikeusprosesseista, eikä saata alkuun uusia.

Kekkosen mukaan hän jätti oikaisuvaatimuksen yksityishenkilönä. Puolueena perussuomalaisilla ei ole asiassa kantaa.

Kaupungin ja Kervisen polveileva kiista sai alkunsa, kun kaupunki irtisanoi Kervisen vuonna 2004. Kervinen taisteli pitkään esimerkiksi niin sanotusta "mustasta listasta", johon on koottu Kervisen töihin liittyviä laiminlyöntejä 90-luvun alusta lähtien.

Juttua tarkennettu 8.7. klo 15.55: Otsikko "Kervis-kiista tuskin enää käräjille" muutettu muotoon "Kervis-kiista: Kekkonen ei aio valittaa hallinto-oikeuteen". Jutun leipätekstin alkua ja ingressiä täsmennetty.