1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaakamo, Tornio

Kuudes Kamoon Kaakamoon kerää rahaa lapsille mopolla ja musiikilla

Piskuisen torniolaiskylän kesämusiikkijuhlassa on tänä vuonna ylimääräistä jännitystä, sillä samaan aikaan kerätään rahaa mopotempauksella kylälle rakennettavan monitoimikentän rakentamiseksi. Jos tavoite täyttyy, on Jouni Kankaalla edessään tuhannen kilometrin mopomatka.

Kuva: Tero Ruokanen

Tornion Kaakamossa sunnuntaina järjestettävä Kamoon Kaakamoon Alapää Soi -tapahtuma laajentaa repertuaariaan tänä vuonna musiikista monipuoliseen show-meininkiin. Konserttien lisäksi ohjelmassa on voimailunäytös, sambaryhmä ja mahdollisesti maratonmopoilu.

Mopotempauksen takana on yrittäjä Jouni Kangas, joka kuuluu Kamoon Kaakamoon -tapahtuman järjestäjien ydinjoukkoon. Tavoitteena on kerätä rahaa kaakamolaisten suunnittelemaan monitoimikenttään.

Ässäkenttä-hanke on saanut Palloliitolta 10 000 euron avustuksen, mutta kaakamolaisten kerättäväksi jää kustannuksista vielä 23 000 euroa.

Jos kokoon kertyy 5000 euroa, Kangas ajelee pappamopollaan festivaalien päätteeksi Kilpisjärvelle. Jos kenttärahaa saadaan kokoon tuplasti enemmän eli täydet 10 000 euroa, on mies luvannut ajaa vielä takaisinkin.

Festivaalin tuotto käytetään perinteisesti Kaakamon bändikoulun tukemiseen.

Musiikkitarjonnasta tämän vuoden kekkereissä vastaa muun muassa Men In Black -orkesteri, jonka solistina vuorottelevat lavalla Taiska, Talonpoika Lalli, Risto Vuokila ja Mika Jefremoff.