Pori Jazz jakoi uusia palkintoja – Kalima ja Myrskog saivat kunnian olla ensimmäisiä

Kitaristi Kalle Kalima on valittu Pori Jazzin uuden Ted Curson -palkinnon saajaksi. Vuoden nousevana kykynä palkittiin pianisti ja kosketinsoittaja Mikael Myrskog.

kulttuuri
Trumpetisti Ted Curson soittaa.
Mari Itkonen / Yle

Pori Jazz alkaa jakaa tärkeässä roolissa oleville vieraileville taiteilijoille Ted Curson -palkintoa. Sillä kunnioitetaan jokaisella festivaalilla menehtymiseensä asti esiintynyttä trumpetistia. Tunnustuksen lisäksi palkittava muusikko saa rahallista tukea.

Ensimmäisen palkinnon saa kitaristi Kalle Kalima. Pitkän uran luonut Kalima on nähty useissa eri yhtyeissä. Palkitsemisperusteiden mukaan hän on kartoittanut ennen kaikkea vapaan ilmaisun maailmoja sekä jazzin ja rockin niveltämistä toisiinsa. Kalima asuu nykyään Berliinissä. Hän esiintyy Pori Jazzeilla Tenors of Kalmassa ja Kalle Kalima's Long Winding Road -triossa.

Nouseva kyky

Toinen festivaalin uusi tunnustus on vuoden nousevan kyvyn palkitseminen. Sen kunnian saa tänä vuonna Mikael Myrskog.

Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskelevan Myrskogin arvioidaan kuuluvan ikäpolvensa muusikoiden kärkikaartiin. Hän on mukana useassa eri kokoonpanossa. Pori Jazzeilla hän esiintyy kahdessa eri kokoonpanossa: Buba Wii Aassa sekä Teemu Viinikainen III:ssa.