Huumeita, dopingaineita, aseita – ja liki kymmenen vuoden tuomio

Keski-Suomen käräjäpoikeus on antanut tuomionsa laajassa huumejutussa. Poliisi takavarikoi helmikuussa dopingaineita, konetuliaseita ja lähes kymmenen kiloa metamfetamiinia.

Kotimaa
Poliisin takavarikoima konepistooli.
Sisä-Suomen poliisi.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Jyväskylän laajan huumejutun päätekijän yhdeksän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen. Syyksi luetut rikokset ovat törkeä huumausainerikos, törkeä ampuma-aserikos, törkeä dopingrikos, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, virkamiehen vastustaminen ja haitanteko virkamiehelle.

Toinen vyyhtiin osallistunut mies sai törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta vuoden ja yhdentoista kuukauden tuomion.

Poliisi takavarikoi Jyväskylässä päätekijän autotallista 9,234 kiloa voimakasta riippuvuutta aiheuttavaa metamfetamiinia. Määrästä olisi saanut noin 50 000 käyttöannosta, ja sen arvo katukaupassa olisi saattanut olla lähes puoli miljoonaa euroa.

Metamfetamiinin lisäksi takavarikoissa löytyi jonkin verran hasista, satoja tabletteja ekstaasia sekä 15 eri lajia dopingaineita, muun muassa anabolisia steroideja.

Poliisi takavarikoi miehiltä myös laittomia aseita ja yhteensä noin sata tuhatta euroa käteistä rahaa. Autotallimiehen hallussa oli muun muassa kaksi konepistoolia.

Takavarikoitua metamfetamiinia.
Metamfetamiini oli pakattu muovipulloihin.Sisä-Suomen poliisi