Kahvista oireita saaneet pääsivät sairaalasta – Postin jakelu palautunut normaaliksi Savonlinnan alueella

Voimakkaita oireita taukotuvan kahvista keskiviikkona saaneet viisi Postin työntekijää pääsivät sairaalasta kotiin jo samana päivänä. Osa Postin jakelusta viivästyi päivällä Savonlinnan alueella tapauksen takia.

Kotimaa
Kahvinkeitin.
Ismo Pekkarinen / AOP

Savonlinnan Postin henkilökunta on suhtautunut rauhallisesti toissapäiväiseen tapahtumaan, jonka seurauksena viisi jakelutyöntekijää vietiin sairaalatutkimuksiin myrkytysepäilyn takia.

Poliisi selvittää, onko joku lisännyt työpaikan taukohuoneen kahvipannuun myrkyllistä tai huumaavaa ainetta. Oireita saaneet työntekijät pääsivät sairaalatutkimuksista kotiin jo samana päivänä.

Postin turvallisuuspäällikkö Heikki Hornin mukaan Posti ei ole ryhtynyt vielä mihinkään toimenpiteisiin tapaukseen liittyen. Työntekijöille pidettiin info torstaina aamulla ja kerrottiin, mitä on tapahtunut.

– Minkäänlaista panikointia ei ole ollut. Kaikki ovat suhtautuneet niin, että odotellaan nyt rauhassa tulokset ja katsotaan sitten, mikä on tilanne. Työt jatkuvat ja kaikki on sikäli ihan ok, Horn sanoo.

Rikoslaboratorion tutkimukset valmistuvat ensi viikolla.

Postin jakelussa oli Savonlinnan alueella vuorokauden viivettä työntekijöiden sairastumisen vuoksi. Osa torstain postista kyettiin jakamaan vasta perjantaina.

Turvallisuuspäällikkö Horn sanoo, että tapahtuma on Postissa ainutlaatuinen eikä hän muista vastaavaa.