1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kankaanpään keihäshirmu hakee nuorten EM-kisoista mitalia: "Tavoitteeni ovat realistiset"

Teemu Narvilla on kovat tavoitteet ensimmäisistä arvokisoistaan. Hän aikoo palata Georgiasta, nuorten EM-kisoista, kotiin mitali kaulassaan. Keihäänheittäjälupauksen suunnitelma voi tilastojen valossa toteutua.

Kuva: Pipsa Uutto / Yle

Suomalaisen keihäs lentää toivottavasti torstaina pitkälle. Teemu Narvi osallistuu silloin nuorten EM-kilpailujen keihäskarsintaan Tbilisissä Georgiassa. Jos kaikki sujuu hyvin, nähdään juuri 16 vuotta täyttänyt nuorukainen finaalissa lauantaina. Hän itse uskoo vahvasti mahdollisuuksiinsa.

– Lähden hakemaan uutta ennätystäni ja mitalia. Olen nyt Euroopan tilastoissa kolmantena, joten tavoitteet ovat realistisia.

Olen nyt tilastoissa kolmantena, joten tavoitteet ovat realistisia.

Teemu Narvi

Arvokisat ovat Narville ensimmäiset. Hän lunasti kisalipun karsintakilpailun viimeisellä heitolla. Viime vuonna viimeinen kierros koitui hänen kohtalokseen.

– Kaveri meni silloin ohi ja vei kisalipun nenäni edestä. Nyt en halunnut sellaista tunnetta, vaan oli pakko runtata pidemmälle kuin muut.

Heitot kovenevat loppua kohti

Yleensä Teemu Narvi on viimeisellä kierroksella vahvimmillaan. Hänen taktiikkansa perustuu jatkuvaan parantamiseen.

– Lähden liikkeelle rauhallisesti. Tutustun heittopaikkaan ja päivän kuntoon. Mitä pidemmälle kisassa mennään, sitä paremmin nähdään, kuinka kovaa heitto lähtee.

Narvi pitää yhä jalkatyötään liian heikkona. Hän aikookin hankkia lisää voimaa alavartaloonsa. Pelkällä voimalla heitto ei kuitenkaan kulje.

Tekniikan pitää olla kunnossa, jotta voimaa pystyy hyödyntämään.

Teemu Narvi

– Tekniikan pitää olla kunnossa, jotta voimaa pystyy hyödyntämään. Pienessä ajassa tapahtuu paljon asioita. On olemassa tietty järjestys liikkeitä, joilla heittoa lähdetään tekemään. Jos joku liikkeistä lähtee liian aikaisin, näkyy se monta metriä lopputuloksessa.

Nuorenmiehen tavoitteet ovat EM-kilpailujen jälkeen omanikäisten SM-kilpailuissa ja Ruotsi-Suomi–maaottelussa.

– Sen pidemmälle en ole miettinyt. Etenen kausi kerrallaan.