1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisit hyökkäysten kohteina myös kolmessa muussa osavaltiossa

Ampumavälikohtauksia, joissa uhriksi on joutunut poliisi, on tapahtunut Teksasin lisäksi lähipäivinä muuallakin Yhdysvalloissa. Kaikissa tapauksissa tarkka motiivi ei kuitenkaan ole vielä selvillä.

Ulkomaat
Valkoisen talon lippu laskettiin puolitankoon.
Valkoisen talon lippu laskettiin puolitankoon.CBS

Viranomaisten tietojen mukaan poliiseja ja siviilejä kohtaan on suunnattu iskuja torstaina ja perjantaina Dallasin verilöylyn lisäksi Tennesseen, Georgian ja Missourin osavaltioissa.

Kaikissa tapauksissa motiiviksi epäillään sitä, että poliisi ampui tällä viikolla kaksi mustaihoista miestä Louisianassa ja Minnesotassa.

Tennesseessä aseistautunut 37-vuotias mies avasi tulen hotellissa ja moottoritiellä. Ammuskelussa sai surmansa autollaan ajanut sivullinen nainen. Paikalle saapunut poliisi sekä useita muita ihmisiä haavoittui lievästi. Tennesseen poliisin mukaan epäilty ampuja oli entinen sotilas, joka oli vihainen poliisin toiminnasta Louisianassa ja Minnesotassa.

Missourin osavaltiossa, lähellä St. Louisin kaupunkia liikenneratsiaa suorittanut poliisi sai surmansa, kun häntä ammuttiin ainakin kolmesti käsiaseella lähietäisyydeltä. Toistaiseksi epäillyn taustoista tai motiivista ei ole tietoa.

Georgiassa, Valdostassa poliisi joutui hyökkäyksen kohteeksi, kun hän vastasi automurtoa koskevaan hälytykseen. Epäilty ampui poliisia selkään, mutta poliisin tilasta tai tekijän motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi