Kotkassa teollisuusbensiiniä kuljettaneet vaunut törmäsivät – ainekset isoon onnettomuuteen

Kotkassa Mussalon satamassa tapahtui perjantai-iltana junaonnettomuus, jossa kaksi teollisuusbensiiniä kuljettanutta vaunua törmäsivät. Vaunut eivät särkyneet törmäyksessä, eikä bensiiniä päässyt valumaan ympäristöön.

Kotimaa
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kotkan Mussalon sataman junaonnettomuus tapahtui perjantai-iltana hieman ennen iltakymmentä. Onnettomuus tapahtui, kun teollisuusbensiiniä kuljettanut junavanu ei pysähtynyt raiteen stoppariin, vaan meni sen läpi. Yksi junanvaunu tippui kokonaan kiskoilta ja toinen vaunu tippui kiskoilta osittain.

Molemmat vaunut pysyivät pystyssä, mutta vaunut törmäsivät toisiinsa. Vaunut kestivät törmäyksen, eivätkä säiliöt menneet rikki. Teollisuusbensiiniä ei päässyt valumaan ympäristöön.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan vaunut olivat onnettomuushetkellä täynnä erittäin herkkää teollisuusbensiiniä. Bensiiniä oli vaunuissa onnettomuushetkellä kymmeniä tuhansia litroja.

Päivystävän palomestarin mukaan junaonnettomuudessa oli ainekset suurempaan onnettomuuteen, jos vaunut tai toinen niistä olisi särkynyt törmäyksessä.

– Kyllä tässä ison onnettomuuden ainekset oli, kertoo päivystävä palomestari Toni Puhakka.

Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Lauantaina jatkuvat onnettomuuden raivaustyöt

Raiteilta tippuneet vaunut on nyt irrotettu muusta junaletkasta ja muut vaunut on hinattu veturilla pois.

Mussalon satamaan on tuotu tyhjiä junavaunuja, joihin pumpataan bensiiniä raiteilta osittain tai täysin tippuneista vaunuista. Kun vaunut on tyhjennetty, ne nostetaan takaisin raiteille.

Näillä näkymin raiteilta pudonneet vaunut nostetaan raiteille maanantaina.

Poliisi ei tutki tapahtumaa, sillä polisiin mukaan tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta. Poliisi on vahvistanut, että alkoholilla ei ole osuutta tapaukseen.

Junaonnettomuudesta kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).