1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Ruisrockissa voi bongata yksisarvisen, tanssia reivikontissa ja pelata bingoa – video

Turussa viikonloppuna järjestettävä Ruisrock on keräämässä jälleen ennätysyleisön. Festivaalin taika hyvästä säästä on pitänyt jälleen kerran, ja aurinko on hellinyt festivaalikävijöitä. Musiikin lisäksi Ruisrockissa on paljon oheisohjelmaa, kuten bingoa ja sirkusta.

Musiikki
Uutisvideot: Ruisrockissa voi bongata yksisarvisen, tanssia reivikontissa ja pelata bingoa
Uutisvideot: Ruisrockissa voi bongata yksisarvisen, tanssia reivikontissa ja pelata bingoa

Neljän tytön iloinen porukka nauttii festivaalista Ruisrockin Rantalavan vieressä. Turkulaisille Veera Moilaselle, Riina Keskitalolle, Emilia Kinnuselle ja Johanna Suomistoiselle Ruisrockissa parasta on juhliminen kavereiden kesken.

– Parasta täällä ovat ystävät, tunnelma ja aurinko. Tämä ympäristö on ihan paras. Ruississa paistaa aina aurinko. Se tulee sieltä jostain pilven takaa, tytöt sanovat yhteen ääneen.

Ruisrock teki viime vuonna yleisöennätyksen 95 000 kävijällä. Ennätys rikkoutuu todennäköisesti myös tänä vuonna, sillä sekä perjantai että lauantai ovat loppuunmyytyjä.

Viime viikonloppuna myös Seinäjoen Provinssi keräsi ennätysyleisön. Ruisrockin promoottorin Mikko Niemelä sanoo, että ihmiset satsaavat festareihin, vaikka taloudellinen tilanne olisi muutoin huono.

– Suomen kesä on lyhyt, ja siitä pitää ottaa kaikki ilo irti. Siitä ei niin herkästi säästetä.