Irja Huttunen on käynyt idolinsa keikalla jo 1360 kertaa – "Sydän ohjaa"

Irja Huttunen päätti aikanaan, että tangokuningas Teuvo Oinas on nähtävä livenä. Nyt hän on nähnyt idolinsa jo 1360 kertaa.

viihde
Iisalmelainen Irja Huttunen on tangokuningas Teuvo Oinaan fani.
Iisalmelainen Irja Huttunen on tangokuningas Teuvo Oinaan fani.Antti Kettumäki/Yle

Iisalmelainen Irja Huttunen on koristautunut Teuvo Oinas –sydämin ja koruin. Huttunen on Teuvo Oinas –fani. Hän on nähnyt jo 1360 tangokuninkaan keikkaa.

– Kun näin hänet eka kertaa, ajattelin, että häntä pitää päästä näkemään livenä. Niin minä pääsin, ja olen kiertänyt siitä asti.

"Sydän ohjaa"

Teuvo Oinas kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla 30 vuotta sitten.

– Tykkään hänen äänestään ja hän on sympaattinen ihminen. Aina, kun menen keikalle, on kuin menisin ensimmäistä kertaa. Nautin koko sydämestäni ja unohdan kaiken muun. Tuntuu niin hyvältä, Irja Huttunen kehuu suosikkiaan.

Irja Huttusen takin selkämystä koristaa Teuvo Oinaan kuva.
Irja Huttusen takin selkämystä koristaa Teuvo Oinaan kuva.Antti Kettumäki/Yle

Irja Huttunen toteaa tykkäävänsä myös Teuvo Oinaan itse tekemistä kappaleista. Ne käyvät sydämeen.

Irja tekee myös Teuvo Oinaan fanityötä. Intoa ja jaksamista riittää, kun asia on mieluisa.

– Kun tykkää jostain todella paljon ja sen tekee aidosti, niin aito asia ei muutu miksikään. Se pysyy samana. Jos olisi teeskentelyä, sen voisi unohtaa, mutta kun se tulee aidosti, se pulppuaa ja sitä tekee automaattisesti. Sydän ohjaa.

Teuvo Oinas -korut koristavat Irja Huttusen käsiä.
Teuvo Oinas -korut koristavat Irja Huttusen käsiä.Antti Kettumäki/Yle

Keikkakierros jatkuu

Seinäjoen Tangomarkkinoilta tangokuninkaan ja fanin matka jatkuu vielä keikoille Keuruulle ja Hämeenlinnaan. Ja lisää keikkoja on luvassa ensi viikolla. 1360 keikkaa muuttuu siis 1362:ksi ja siitä eteenpäin

– Kun katson, että pääsen taas Teuvon keikalle, jaksan tehdä työtä ja elää. Se antaa minulle niin paljon voimaa. Aina, kun tulee hankalia asioita, silloin suljen silmät ja ajattelen näitä ihania asioita. Silloin menee väkisin suupielet korvia kohti, Irja Huttunen sanoo.