Nimetön uhkaus asetti poliisit valmiustilaan Dallasissa

Teksasissa Dallasin poliisi kiristi turvatoimia kaupungissa ja pääpoliisasemalla saatuaan nimettömän uhkauksen. Poliisiaseman lähettyviltä ei ole kuitenkaan löytynyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Ulkomaat
Dallasin pääpoliisiasema sai nimettömän uhkauksen poliisisurmien jälkeisenä lauantaina. Kuvassa poliisit tutkivat rakennuksen ympäristöä.
Dallasin pääpoliisiasema sai nimettömän uhkauksen poliisisurmien jälkeisenä lauantaina. Kuvassa poliisit tutkivat rakennuksen ympäristöä.Erik S. Lesser / EPA

Dallasissa poliisit etsivät useiden tuntien ajan mahdollista epäilyttävää henkilöä pääpoliisiaseman viereiseltä pysäköintialueelta.

Uutiskanava CNN kertoo, ettei poliisi ole etsinnöissään löytänyt mitään epäilyttävää tai esimerkiksi vaarallisia esineitä.

Etsinnät alkoivat yöllä Suomen aikaa sen jälkeen, kun Dallasin poliisi sai nimettömän uhkauksen, joka kohdistui poliisiviranomaisiin ympäri kaupunkia.

Turvatoimia kiristettiin kaikkialla Dallasissa sekä poliisiasemilla. Myös poliisin SWAT-erikoisjoukot olivat valmiustilassa.

– Dallasin poliisilaitos on vastaanottanut nimettömän uhkauksen, joka kohdistuu virkavaltaan koko kaupungin alueella. Poliisi on ryhtynyt varotoimiin heikentyneen turvallisuuden takia, kertoi poliisi tiedottaja lausunnossaan.

Poliisiasema kehotti tiedotusvälineitä pysymään kauempana rakennuksesta poliisien turvallisuuden takaamiseksi.

Toistaiseksi mahdolllisen uhkauksen sisällöstä ei ole annettu julkisuuteen tarkempia tietoja. Dallasin poliisilaitos kumoaa kuitenkin tiedot siitä, että poliisiasemat olisi suljettu ja eristetty uhan takia.

Viisi poliisia kuoli ja seitsemän haavoittui, kun poliiseja kohti ammuttiin mielenosoituksen aikana Dallasissa perjantaiaamuna kello viideltä Suomen aikaa. Epäilty ampuja, 25-vuotias Micah Johnson sai surmansa poliisin piirityksen päätteeksi.

Johnson oli kertonut piiritystilanteen aikana olevansa vihainen siitä, että poliisi ampui tällä viikolla kaksi mustaihoista miestä Louisianassa ja Minnesotassa. Johnson kertoi halunneensa surmata valkoihoisia poliiseja.

Lähteet: Reuters, AP, AFP