Poliisi: Dallasin poliisisurmista epäilty valmistautui suurempaan iskuun

Yhdysvalloissa, Dallasissa viisi poliisia surmanneen miehen epäillään suunnitelleen suurta pommi-iskua, kertoo poliisi.

Ulkomaat
Poliisien ampumistapaus Dallasissa.
Dallasin poliiseja tapahtumapaikalla.Ralph Lauer / EPA

Dallasin poliisipäällikkö David Brown kertoo uutiskanava CNN:lle, että poliisisurmista epäillyn Micah Xavier Johnsonin uskotaan suunnitelleen suurempaa iskua jo kauan.

Poliisi teki johtopäätöksensä Johnsonin kotona tehtyjen tutkimusten perusteella.

Johnsonin päiväkirjat kertovat, että hän harjoitteli intensiivisesti niin kutsuttua "ammu ja liiku" -taktiikkaa ja ampumista sekä itsepuolustusta. Lisäksi asunnosta löytyi kivääri, ammuksia, luotiliivejä sekä materiaaleja pommin rakentamiseen.

– Olemme vakuuttuneita, että epäillyllä oli muitakin suunnitelmia, sanoo Brown.

Poliisipäällikön mukaan todisteiden perusteella Johnsonilla olisi ollut valmius tehdä isku, jolla olisi toteutuessaan ollut tuhoisat vaikutukset koko Dallasin, jopa Pohjois-Texasin alueelle.

Viisi poliisia kuoli ja seitsemän haavoittui, kun poliiseja kohti ammuttiin mielenosoituksen aikana Dallasissa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Epäilty ampuja, 25-vuotias Micah Xavier Johnson sai surmansa poliisin piirityksen päätteeksi.

Johnson oli kertonut piiritystilanteen aikana olevansa vihainen siitä, että poliisi ampui aiemmin viikolla kaksi mustaihoista miestä Louisianassa ja Minnesotassa. Hän kertoi halunneensa surmata valkoihoisia poliiseja.

Lähteet: AFP