Voimakas sadekuuro osui Pyhtäälle – vettä kellareihin

Sade- ja ukkoskuurot aiheuttivat vesivahinkoja ja tulipaloja viikonloppuna. Pyhtään Siltakylässä pumpattiin sunnuntaina vettä useammankin talon ja varastorakennuksen kellarista. Lisäksi pelastuslaitos joutui muun muassa sammuttamaan autotallin paloa Ummeljoella Kouvolassa.

tulipalot
Ukkoskuuro Vantaalla kesällä 2011.
Yle

Rankka, rakeitakin sisältänyt sadekuuro osui sunnuntaina iltapäivällä Pyhtään Siltakylään. Paikallinen kuuro sai pihat tulvimaan. Vettä valui muun muassa teollisuuden varastorakennuksiin ja omakotitalojen kellareihin. Kymenlaakson pelastuslaitos pumppasi vettä yhteensä seitsemässä paikassa.

Ummeljoella Kurensuontiellä puolestaan paloi sunnuntaina iltapäivällä autotallirakennus. Pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi todennäköisesti salamasta. Sataneliöinen autotalli tuhoutui kokonaan. Tuli uhkasi levitä viereiseen hevostalliin, mutta pelastuslaitos sai rajattua tallin seinää nuolleet liekit ajoissa. Tulipalosta ei aiheutunut vahinkoja ihmisille tai eläimille.

Haminan Neuvottomassa pelastuslaitos sammutti pellon reunassa sijainneen ladon paloa. Lato oli jo romahtanut pelastuslaitoksen saapuessa paikalle sunnuntaina pian puolen päivän jälkeen, ja lato tuhoutui täysin. Syttymissyystä ei ole tietoa.

Vaarallisin onnettomuus sattui kuitenkin perjantaina Mussalon satamassa Kotkassa. Teollisuusbensiiniä kuljettanut junavanu ei pysähtynyt raiteen stoppariin, vaan meni sen läpi. Yksi junanvaunu tippui kokonaan kiskoilta ja toinen vaunu tippui kiskoilta osittain. Vaunut pysyivät kuitenkin ehjinä, eikä bensiiniä päässyt valumaan ympäristöön.