Sade ei karkoittanut Seinäjoen superviikonlopun kävijöitä

Seinäjoen Tangomarkkinat ja perjantaina avatut asuntomessut keräsivät viikonloppuna yhteensä yli 110 000 kävijää. Seinäjoella satoi välillä rankastikin, mutta kuurosateet eivät lopulta vaikuttaneet kävijämääriin katastrofaalisesti. Myös poliisi oli tyytyväinen.

Seinäjoki
Ihmisiä tanssimassa Tangomarkkinoiden tangokadulla.
Ihmisiä tanssimassa Tangomarkkinoiden tangokadulla.Olli Koski/Yle

Seinäjoella oli viikonvaihteessa varsinainen superkesän superviikonloppu. Kaupungissa oli samanaikaisesti Tangomarkkinat ja asuntomessujen ensimmäiset päivät.

Tangomarkkinoita vietettiin keskiviikosta sunnuntaihin ja kävijöitä oli 101 000. Tapahtuma pääsi näin ollen kävijätavoitteeseensa. Tangomarkkinoita seurattiin ahkerasti myös television, radion ja netin välityksellä. Torstaina ja lauantaina televisioituja konsertteja seurasi suorina lähetyksinä yli 2 miljoonaa tv-katsojaa.

Asuntomessut avattiin perjantaina. Tapahtuma keräsi perjantain ja sunnuntain välisenä aikana vajaat 9400 messukävijää. Avajaisviikonloppu on usein asuntomessuilla hiljainen, kun taas viimeinen viikko yleensä ruuhkaisin.

Sadekuurot huuhtoivat tapahtumakävijöitä sekä perjantaina että lauantaina alkuillasta, minkä arvellaan hieman verottaneen molempien tapahtumien kävijämääriä.

Sateista oli jotain hyötyäkin. Pohjanmaan poliisi kiitteli jo sunnuntaina Twitter-päivityksessään Tangomarkkinoiden yleisöä hyvästä käytöksestä. Sunnuntai-iltaan mennessä poliisi ei ollut kirjannut tapahtuma-alueelta yhtäkään rikosilmoitusta.