Tallinnan kaduille tulvi vettä puolen metrin syvyydeltä – video

Jopa busseilla oli vaikeuksia päästä läpi lammikoista, ja Ülemisten ostoskeskukseen vettä tuli ovista ja katon läpi.

Ulkomaat
Uutisvideot: Tallinnan kaduille tulvi vettä puolen metrin syvyydeltä
Uutisvideot: Tallinnan kaduille tulvi vettä puolen metrin syvyydeltä

Rankkasateet aiheuttivat Tallinnassa viikonloppuna tulvan, joka teki joistakin kaduista jokia. Autot upposivat veteen paikoin konepeltiään myöten, ja kanoottien omistajille tarjoutui tilaisuus melomiseen.

Syvin lammikko syntyi lentoaseman tienristeykseen, mutta vettä oli monilla muillakin kaduilla niin, ettei autolla ollut niille yrittämistä. Jopa bussien oli vaikea päästä läpi puolen metrin syvyisistä vesistä, kertoo uutisportaali Delfi (siirryt toiseen palveluun).

Postimees (siirryt toiseen palveluun)-lehti puolestaan kertoo, että Ülemisten ostoskeskuksesta evakuoitiin ihmiset, kun vettä alkoi tulvia sisään. "Vihannes- ja kosmetiikkaosastolle tulee vettä katostakin", ostoskeskuksesta kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä.

Sateet jatkuvat

Poliisin mukaan tulvat eivät johdu missään putkirikosta, vaan pelkästään rankkasateesta. Maanantaina Tallinnassa on määrä selvittää, onko tällaisiin tilanteisiin varauduttu puutteellisesti. Sunnuntain avattiin ainakin yksi tukkeutunut sadeviemäri, kertoo Postimees. Sen sivulla on runsaasti kuvia ja videoita (siirryt toiseen palveluun) tulvapaikoista. Viron yleisradioyhtiön sivuilla on pidempi uutisvideo (siirryt toiseen palveluun) tulvasta.

Sääennusteen mukaan sateet jatkuvat ainakin alkuviikolla.