Janakkala on kiinnostunut aurinkovoimasta – kunta lisää myös uusiutuvan energian käyttöä

Janakkala lisää järjestelmällisesti uusiutuvan energian käyttöä. Esimerkiksi öljykattiloita on jo vaihdettu paljon maalämpö- ja ilmalämpöpumppuihin. Janakkala tähtää myös aurinkovoiman hyödyntämiseen.

Janakkala

Janakkalan kunta on kiinnostunut aurinkovoimasta. Janakkala on Kanta-Hämeen ainoa kunta, joka haluaa osallistua Suomen ympäristökeskuksen ja KL Kuntahankinnat OY:n järjestämään aurinkovoimaloiden yhteishankintaan.

Janakkalassa aurinkovoiman hyödyntämistä vasta suunnitellaan. Mahdollista olisi, että aurinkopaneeleita asennettaisiin esimerkiksi uuden, Rastikankaalle rakennettavan paloaseman katolle, mutta myös vanhoihin kiinteistöihin.

Suurimmista kaupungeista sitoumuksensa aurinkovoimaan ovat antaneet esimerkiksi Helsinki ja Oulu. Suurissa kaupungeissa aurinkosähköjärjestelmiä asennetaan kuntien omistamien kiinteistöjen esimerkiksi koulujen tai päiväkotien katoille. Lukumääräisesti eniten voimaloita aikoo hankkia Iin kunta.

Janakkala pyrkii myös systemaattisesti lisäämään uusiutuvan energian käyttöä. Kunta on jo esimerkiksi vaihtanut vanhoja öljykattiloita maalämpö- ja ilmalämpöpumppuihin.