Televisiosuora yksityisasunnon parvekkeelta – "Oikein miellyttävä kokemus se oli"

Oululaispariskunnan lauantai-ilta sai mielenkiintoisen käänteen, kun Ylen toimittaja ja kuvaaja tulivat tekemään Tangomarkkinoiden kuningatarfinaalin televisiosuoran heidän parvekkeeltaan.

Seinäjoen tangomarkkinat
Toimittaja Sanna Kähkönen seisoo Tuula ja Pertti Markkulan kanssa pariskunnan parvekkeella.
Niko Mannonen / Yle

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuningatarfinaalia viime lauantaina seuranneet saattoivat huomata, että Oulusta alueraadin pisteet antaneen Yle Kajaanin toimittajan Sanna Kähkösen taustalla näkyi hieno maisema.

Kyseinen merimaisema avautuu Tuula ja Pertti Markkulan asunnon parvekkeelta, jonne Kähkönen ja kuvaaja Niko Mannonen pääsivät tekemään televisiosuoraa. Kun Markkuloilta tiedusteltiin mahdollisuutta tulla heidän parvekkeelleen, Tuula kertoo ensireaktionsa olleen hyvin positiivinen.

– Ajattelin, että todella ihanaa, että rohkeasti kysytään ja ehdotetaan moista. Todella miellyttävää.

Tuula mainitsee, että oli mielenkiintoista päästä seuraamaan kuinka televisiosuora tehdään.

– Oikein miellyttävä kokemus se oli. Itselle tosi kiva, näki lähempää, miten tämmöistä työtä tehdään ja kuinka paljon valmistelua vaatii minuutin pätkä. Kaiken kaikkiaan se oli kiva kokemus, toimittajat olivat niin mukavia ja juttua riitti ennen ja jälkeen lähetyksen, Tuula naurahtaa.

Kaiken kaikkiaan se oli kiva kokemus, toimittajat olivat niin mukavia ja juttua riitti ennen ja jälkeen lähetyksen.

Tuula Markkula

Tuula seuraa Tangomarkkinoita aina silloin tällöin, ja onpa hän käynyt kerran itse paikan päällä Seinäjoellakin.

– Mutta siitä on kyllä hirveän paljon aikaa. Se ei ollut vielä noin suuri organisaatio, mitä tänä päivänä. En ole kauhean intohimoinen tangon ystävä, mutta aina isommat kilpailut kiinnostavat.

Kuningatarfinaalia Markkuloilla seurattiin tarkasti televisiosta samaan aikaan kun televisiosuoraa tehtiin parvekkeella.

– Oli kiinnostavaa nähdä työskentelyä, mutta tangoa kohtaan tämä kokemus ei kyllä muuttanut mielipidettäni mihinkään suuntaan.