Ruisrockin raiskausepäilyt osin rauenneet

Kahden raiskausepäilyn tutkimukset on lopetettu. Yhden tapauksen tutkinta jatkuu. Ahdistelut olivat yleisöjoukossa tapahtuneita puristeluja ja kosketteluja.

Kotimaa
Poliisin logo poliisimiehen hihassa.
Esa Huuhko / Yle

Ruisrock-viikonloppuna ilmoitetut raiskausepäilyt ovat osittain rauenneet. Poliisille tehtiin rikosilmoitus kolmesta raiskauksesta ja kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta festivaalialueella.

Poliisitutkinnan mukaan kahden raiskausilmoituksen osalta ei ole syytä epäillä rikosta ja niiden esitutkinta lopetetaan. Yhden raiskausepäilyn osalta tutkintaa jatketaan.

Seksuaaliset ahdistelut olivat yleisöjoukossa tapahtuneita puristeluja ja kosketteluja. Toisessa tapauksessa epäilty oli tuntematon, eikä häntä ole saatujen tuntomerkkien perusteella tavoitettu. Toisessa tapauksessa epäilty tavoitettiin ja asian selvittely on kesken.

Poliisin mukaan Ruisrockin tapauksissa ei ole viitteitä Ruotsissa rockfestivaaleilla tapahtuneisiin ulkomaalaisten tekemiin seksuaalisiin ahdisteluihin. Poliisin tutkinnan perusteella Ruisrockin kaikki tapaukset olivat yksittäistapauksia ja kaikissa tekijäksi epäilty oli kantasuomalainen.

Lähteet: Poliisin tiedote