yle.fi-etusivu

Ruisrockin raiskausepäilyt osin rauenneet

Kahden raiskausepäilyn tutkimukset on lopetettu. Yhden tapauksen tutkinta jatkuu. Ahdistelut olivat yleisöjoukossa tapahtuneita puristeluja ja kosketteluja.

Kotimaa
Poliisin logo poliisimiehen hihassa.
Esa Huuhko / Yle

Ruisrock-viikonloppuna ilmoitetut raiskausepäilyt ovat osittain rauenneet. Poliisille tehtiin rikosilmoitus kolmesta raiskauksesta ja kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta festivaalialueella.

Poliisitutkinnan mukaan kahden raiskausilmoituksen osalta ei ole syytä epäillä rikosta ja niiden esitutkinta lopetetaan. Yhden raiskausepäilyn osalta tutkintaa jatketaan.

Seksuaaliset ahdistelut olivat yleisöjoukossa tapahtuneita puristeluja ja kosketteluja. Toisessa tapauksessa epäilty oli tuntematon, eikä häntä ole saatujen tuntomerkkien perusteella tavoitettu. Toisessa tapauksessa epäilty tavoitettiin ja asian selvittely on kesken.

Poliisin mukaan Ruisrockin tapauksissa ei ole viitteitä Ruotsissa rockfestivaaleilla tapahtuneisiin ulkomaalaisten tekemiin seksuaalisiin ahdisteluihin. Poliisin tutkinnan perusteella Ruisrockin kaikki tapaukset olivat yksittäistapauksia ja kaikissa tekijäksi epäilty oli kantasuomalainen.

Lähteet: Poliisin tiedote

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Zimbabwe

Näin Zimbabwen itsevaltaisen presidentin ero eteni: Krokotiili voitti himoshoppaajan

Libanon

Saad al-Hariri palasi takaisin Libanoniin – Ero pääministerin tehtävästä on edelleen auki

Uber

Uber peitteli 57 miljoonan kuljettajan ja asiakkaan tietojen hakkerointia

Abitreenit

Sensoria ei säväytetä pelkillä faktaluetteloilla – näin kirjoitat paremmin historian yo-kokeessa