Julkisuudesta yli viikoksi kadonnut Putin vieraili Valamon luostarissa

Ennen vierailuaan Valamoon Putin oli tiettävästi nähty edellisen kerran julkisuudessa Suomen-vierailunsa aikana. Venäjällä presidentin katoaminen herätti ihmetystä.

Ulkomaat
Vladimir Putin
Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) Valamon luostarissa 11. heinäkuuta.Aleksei Druzhinin / EPA / Sputnik / Kreml

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili maanantaina Valamon luostarissa Venäjän Karjalassa.

Putin osallistui luostarissa jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen järjestetylle illalliselle. Jumalanpalveluksen piti Venäjän patriarkka Kirill.

Putin kiitti illallisella Kirilliä ja papistoa kaikesta siitä, mitä nämä tekevät Venäjän hengellisen ja moraalisen perustan vahvistamiseksi. Putin sanoi myös, ettei pidä unohtaa niitä, jotka tällä hetkellä työskentelevät, taistelevat ja mahdollisesti jopa kuolevat Venäjän puolesta.

Putinin vierailusta kerrotaan Kremlin verkkosivuilla. Suomessa vierailusta kertoi ensin Verkkouutiset.

Putin nähtiin nyt tiettävästi ensi kertaa julkisuudessa sitten hänen Suomen-vierailunsa heinäkuun alussa. Yleensä Putin on esiintynyt julkisuudessa lähes päivittäin. Venäjällä hänen katoamisensa julkisuudesta aiheutti ihmetystä. Putinin kerrottiin myös peruneen matkojaan, mutta myöhemmin Kreml sanoi, ettei yhtään matkoista ollut vielä varmasti päätetty.

Viime perjantaina Kreml kertoi Putinin puhuneen puhelimessa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin sekä Ranskan presidentin Francois Hollanden kanssa.

Putin katosi julkisuudesta myös keväällä 2015, jolloin hänen olinpaikastaan ei ollut tietoa kymmeneen päivään. Tuolloin hänen poissaololleen ei annettu virallista selitystä.

Lähteet: AP, Yle Uutiset