1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapsille vaarallisina pidettyjen Ikea-lipastojen takaisinveto laajenee Kiinaan

1,66 miljoonaa Malm-lipastoa vedetään myynnistä Kiinassa kaatumisriskin vuoksi. Kaksi viikkoa sitten Ikea ilmoitti miljoonien lipastojen takaisinvedosta Pohjois-Amerikassa.

Ulkomaat
Ikean tavaratalo Västeråsissa.
Ikean tavaratalo Västeråsissa.Peter Kruger / EPA

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea vetää Kiinassa pois myynnistä 1,66 miljoonaa Malm-lipastoa, Kiinan turvallisuusviranomaiset sanoivat tiistaina.

Takaisinvedon syynä on huoli siitä, että lipastot voivat kaatumisriskin takia olla vaaraksi lapsille, jos niitä ei kiinnitetä ohjeiden mukaisesti seinään. Pohjois-Amerikassa Ikean lipastot on yhdistetty kuuden lapsen kuolemaan.

Ikea päätti takaisinvedosta sen jälkeen, kun Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua viime viikolla arvosteli Ikeaa ylimielisyydestä ja vastuun välttelystä tapaukseen liittyen.

Ikea oli vielä viime torstaina sanonut, ettei se laajentaisi Yhdysvaltojen ja Kanadan jättimäistä 36 miljoonan lipaston takaisinvetoa Kiinaan. Ikean mukaan tuotteet ovat Kiinan säännösten mukaisia.

Kiinan turvallisuusviranomaisten ja kuluttajajärjestön kanssa keskusteltuaan Ikea päätti kuitenkin tehdä takaisinvedon myös Kiinassa, yhtiö sanoi uutistoimisto Reutersille.

Suomessa takaisinvedon laajenemisesta Kiinaan uutisoi ensimmäisenä Taloussanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi