1. yle.fi
  2. Uutiset

Kesätekemistä vailla? Lähde virtuaalikierrokselle Apulanta-leffan kuvauspaikoille

Pysähdyitkö kesäreissulla Heinolaan ja satut olemaan Apiksen fani? Lähde oikealle tai virtuaalikierrokselle Teit meistä kauniin -leffan kuvauspaikoille ja opettele knoppitietoa bändin vaiheista Heinolassa.

Heinola
Apulanta-elokuvan tekoa Heinolassa.
Luis Gomes

Apulanta-faneille tarjotaan nyt kierrosta Teit meistä kauniin -elokuvan kuvauspaikoille. Älylaitteilla ja tietokoneilla pyörivä karttasovellus opastaa, mitä leffakohtauksia on kuvattu missäkin päin Heinolaa.

Sovellus paljastaa esimerkiksi, miten Heinolan hautausmaa, tori, vesitorni ja junarata liittyvät elokuvaan sekä bändin vaiheisiin.

– Mukana on knoppitietoa, mitä ei ole kerrottu missään muualla, Heinolan tiedottaja Sami Soljansaari sanoo.

Elokuvan heinolalaisiin kuvauspaikkoihin voit tutustua täällä (siirryt toiseen palveluun).

Sovellus on paitsi palvelua heinolalaisille ja bändin faneille, mutta se on myös kaupungille kätevää imagomarkkinointia.

– Se esittelee kaupunkia hyvin leffan kautta. Jos on vaikka kesävierailijana Heinolassa, itsensä voi paikantaa eri kuvauspaikoille. Se on kiva toiminto matkailijoille ja paikallisillekin.

Leffan kuvauskartta sisältää 30 kohdetta eri puolilla kaupunkia.

Valtaosa paikoista sijaitsee Heinolan keskustassa ja kauimmaisetkin kymmenen kilometrin säteellä, joten ne voi hyvin vaikka kävellä läpi ja samalla katsoa sovelluksesta, mitä missäkin on kuvattu ja miten se liittyy Apulanta-bändin alkuvaiheisiin.

Karttasovellus julkaistiin 11. heinäkuuta. Tiedottajan mukaan idea sovellukseen tuli kaupungilta, samoin toteutus. Myös elokuvan tuotantotiimi otti idean mielissään vastaan ja tarjosi sisältöä sovellukseen.

Viime vuonna kuvattu elokuva tulee ensi-iltaan syyskuussa.

Lue seuraavaksi