Museot ja tapahtumat vetävät matkailijoita Tampereelle – Särkänniemi kiinnostaa yhä enemmän myös paikallisia

Tampereella vietetään hyvää matkailukesää. Kaupunkiin näyttää tänä suvena saapuvan satoja tuhansia turisteja, mikä vetää vertoja huippuvuosille.

Kotimaa
Tampere
YLE / Antti Eintola

Hyvänä vuonna Tampereella käy yli miljoona matkailijaa. Näin kävi viime vuonna ja samaan päästäneen nytkin.

Hotellit ovat täyttyneet edellisvuoden malliin, mikä tarkoittaa kesäaikaan satoja tuhansia yöpymisiä. Suurin osa matkalaisista on kotoisin Suomesta, mutta turisteja tulee runsaasti myös Venäjältä, Ruotsista ja Saksasta.

Tampereen valttina on runsas ohjelmatarjonta festivaaleineen ja koko perheen tapahtumineen. Särkänniemi on perinteisesti ykköskohde, jossa käyminen kiinnostaa entistä enemmän myös paikkakuntalaisia.

– Tamperelaiset ja pirkanmaalaiset ovat löytäneet kivasti viestiämme, että voisiko tämä toimia asukkaiden "olohuoneena", Särkänniemen viestintäjohtaja Tiina Mörttinen kertoo.

Mene museoon

Matkailu piristää myös kaupankäyntiä. Ideaparkissa vietetään toista "joulua", heinäkuussa ostoskeskukseen odotetaan miljoonaa asiakasta.

Tästä eteenpäin kaikki on plussaa.

Sallamari Angeria

Meno on vilkasta myös museoissa. Sekä Sara Hildénin museossa että Vapriikissa on käynyt yleisöä ennätyksellisesti.

Vapriikissa koko vuoden kävijätavoite toteutui jo kesäkuussa. Syyksi nähdään hyvät näyttelyt ja sadepäivät, jotka saavat hakeutumaan museon suojiin.

– Tästä eteenpäin kaikki on plussaa. Toivotaan, että syksyn kaksi uutta näyttelyä tuovat entistä enemmän asiakkaita, Vapriikin museolehtori Sallamari Angeria toteaa.