Hämeenlinnan Taidemuseo houkuttelee kävijöitä käyttämään omaa luovuttaan

Hämeenlinnan Taidemuseo haluaa kävijöidensä viihtyvän näyttelyissä ja museossa aiempaa pitempään. Taidemuseossa on avattu kaikenikäisille tarkoitettu avoin pajatila. Pajassa voi piirtää itse vaikka oman asetelman.

kulttuuri
Nainen tekee asetelmaa.
Anne Niskanen / Yle

Hämeenlinnan Taidemuseo on avannut kaikille avoimen pajatilan. Pysyväksi aiottu tila tulee tarpeeseen, sanoo museoavustaja Mira Arkko. Uuden pajatilan tarkoituksena on houkutella uusia kävijöitä kuten isovanhempia lapsenlapsineen museoon.

– Ohjetekstit on kirjoitettu selkokielellä, koska olemme ottaneet huomioon lapsikävijät, mutta tila on tottakai tarkoitettu kaikenikäisille.

Uusi pajatila on monipuolinen ja muokattavissa erilaisten käyttäjien tarpeisiin.

Taidemuseon uusi pajatila.
Oman piirroksen saa ottaa mukaansa tai laittaa esille pajan seinälle.Anne Niskanen / Yle

– Syksyllä on tulossa esimerkiksi perinteiset koululaispajat, ja tämä tila toimii myös heillä pajatilana.

Lisäksi museoväki on miettinyt sellaistakin vaihtoehtoa, että koululaisryhmät voisivat talvikausina varata museon tilaa omaan taidetoimintaansa.

– He voisivat tulla tänne vaikka kuvistunneilla, Arkko sanoo.

Lohrmann-rakennuksen pajassa voi tämän kesän ajan kokeilla asetelmataiteen piirtämistä puuvärein tai liiduin. Pajassa on tehty valmiiksi yksi astetelma, mutta museoväki on kerännyt kopallisen erilaisia esineitä, joista voi koota myös mieleisensä asetelman.

Mira Arkko miettii, että syksyllä pajassa voisi olla aiheena maisema-maalaus.

Hämeenlinnan Taidemuseossa on tällä hetkellä esillä Ester Heleniuksen värikylläisiä maalauksia sekä näyttävä kattaus kotimaista modernismia. Syksyllä Taidemuseo esittelee ainakin Aimokoulun oppilaiden töitä.