Energiayhtiö Katternöstä tulee yksi Nextjetin omistajista

Pietarsaarelaisyhtiö toivoo voivansa vaikuttaa kaupalla Suomen ja Ruotsin väliseen lentoliikenteeseen. Lennot Kruunupyyn ja Arlandan välillä ovat tärkeitä Pietarsaaren viennille.

talous
Ihmisiä poistumassa Nextjetin lentokoneesta.
Kalle Niskala / Yle

Lentoyhtiö Nextjet siirtyy uuteen omistukseen, ja yksi uusista omistajista on pietarsaarelainen energiayhtiö Katternö.

Katternön hallituksen puheenjohtajan Peter Boströmin mukaan yhtiö lähtee omistajaksi voidakseen vaikuttaa Suomen ja Ruotsin välisiin lentoyhteyksiin.

Nextjet aloitti lennot Kruunupyyn ja Arlandan välillä kaksi vuotta sitten. Peter Boströmin mukaan lentoyhteys Arlandaan on äärettömän tärkeä Pietarsaaren seudun monille vientiyrityksille.

Boström näkee, että lentojen lähtöaikoja pitäisi sovitella paremmin matkustajien tarpeisiin – aamun ja illan meno-paluulennot olisivat hänen mukaansa ihanneratkaisu.

"Osa yhteiskuntavastuuta"

Katternö sijoittaa Nextjetin osakepääomaan noin 530 000 euroa. Katternön toimitusjohtajan Stefan Storholmin mielestä kauppa on osa yhtiön yhteiskuntavastuuta, kun elinkeinoelämän on otettava yhä enemmän vastuuta alueiden kehittämisestä.

Nextjet on perustettu vuonna 2003. Vuodesta 2012 pääomistajana on ollut Örnsköldsvikin paikallinen elinkeinoelämä, ja omistajan tarkoituksena on ollut turvata paikkakunnan lentoyhteydet Tukholmaan. Nyt Nextjet-konserni siirtyy omistajaryhmälle, johon Katternön lisäksi kuuluvat Air Åland sekä Nextjetin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Magnus Ivarsson.