Puhelin hukassa louhikossa – kuutiometrin kokoisia kiviä vinssataan syrjään

Kun kaikki tiedot ovat tallessa puhelimessa, se voi olla äärimmäisen arvokas. Leivonmäellä puhelin luiskahti lohkareiden väliin, eivätkä kaikki tiedot olleet ehtineet varmuuskopioitua. Se tarkoittaa, että puhelin on saatava takaisin, lähes hinnalla millä hyvänsä.

puhelimet
Kiveä kiskotaan paikaltaan.
Lauri Laine / Keski-Suomen pelastuslaitos

Leivonmäen Kivisuolla yritetään nyt kolmatta päivää saada kännykkää pois suurten lohkareiden alta.

Puhelimessa on tallennettuna metsäkartoituksen tuloksia, jotka eivät olleet ehtineet siirtyä pilvipalveluun. Pelkkä puhelin ei olisikaan vaivan väärti, mutta tulokset edustavat niin huomattavaa määrää työtä, että muutaman päivän aherrus Kivisuolla on perusteltua.

Kivisuolla siirrellään vinssillä jopa kuution kokoisia kiviä.

Puhelinta ei ole vielä nähty. Eilen sen soittoääni vielä kuului, mutta tänään enää ei - joko puhelimesta on loppunut akku tai vesi on päässyt runkoon. Leivonmäellä on satanut, mutta puhelin on vedenkestävää mallia. Paikalle on hankittu uppopumppu, jolla mutavettä pyritään pitämään pois montuista.

Puhelimen putoamispaikalle on lähimmältä tieltä noin sata metriä.

Puhelimen omistaja Pekka Lehmonen kertoo sähköpostilla, että hän oli paikalla keräämässä kuvamateriaalia ja puusto-ositteita, joita normaalissa metsäsuunnitelmassa ei ole. Hän kiipeili lohkareille saadakseen hyvän yleisnäkymän lähimetsään. Puhelin luiskahti hänen kädestään, ja liukui kalliolohkaretta pitkin kapeaan koloon yli metrin syvyyteen.

13.7. klo 9:03 täydennetty keskiviikkoaamun tiedoilla.
13.7. klo 9:46 täydennetty kuvauksella puhelimen joutumisesta koloon.