SuomiAreena ei niele arvostelua: "Anneli Auerin esiintyminen on perusteltua"

Miehensä murhasta syytetty ja syytteistä vapautettu Anneli Auer esiintyy keskiviikkona Porin SuomiAreenassa. Esiintyminen on nostanut myös arvostelua, koska Auer on saanut ja kärsinyt lainvoimaisen tuomion lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kotimaa
Anneli Auer
Anneli Auer oikeudenkäynnissä 3. lokakuuta 2013Timo Korhonen / AOP

Anneli Auerin keskiviikkoinen esiintyminen Porissa SuomiAreenalla on herättänyt arvostelua. SuomiAreena julkisti tiedon Auerin esiintymisestä maanantaina.

Ulvilan surmasta eli miehensä murhasta syytetty ja vapauttavan tuomion saanut Auer puhuu syksyllä julkaistavasta kirjastaan.

Arvostelijat ovat muistuttaneet, että Auer on saanut tuomion lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hän saa nyt ilmaista julkisuutta toimittaja Tuomas Enbusken haastattelussa. Auer on hakenut seksuaalirikostuomionsa purkua korkeimmalta oikeudelta.

"Kirjan kustantaja otti yhteyttä"

SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto ei niele arvostelua. Hän korostaa, että SuomiAreena ei itse pyytänyt Aueria esiintymään, vaan ehdotus tuli kirjan kustantajalta. Haaviston mukaan Auerin tapaus on Suomen rikoshistoriassa niin merkittävä, että iltapäivän tilaisuus puolustaa paikkaansa.

Kyllä meille keskustelua mahtuu.

SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto

– Kirjan kustantaja otti meihin yhteyttä. Mietimme, pitäisikö lavalla olla muitakin haastateltavia. Pitkän pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että tämä on yhteiskunnallisesti niin merkittävä tapahtuma, että toivotimme sen tervetulleeksi, Haavisto sanoo.

Yhteensä 850 puhujaa

Haaviston mielestä SuomiAreenassa pitää päästää ääneen mahdollisimman monenlaisia ajatuksia.

– SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Meillä on 850 puhujaa, ja aika monesta muustakin on tullut sekä myönteistä että kielteistä palautetta. Kyllä meille keskustelua mahtuu, Haavisto sanoo.

Haavisto ei suostu arvioimaan, onko sellaista henkilöä, jota ei voitaisi päästää esille SuomiAreenassa. Hän kertoo, että esiintyjiä harkitaan tapauskohtaisesti.