Päivän tärpit: Kurkistus miinalaivaan, ostoksia kirjakaupassa ja Britannian uusi pääministeri

Keskiviikkona kerromme, minkälaista on hylätyssä miinalaivassa ja kuka tai mikä on naapuriäiti. Uutisia myös Isosta-Britanniasta ja Brysselistä.

Ulkomaat
Miinalaiva Pohjanmaa
Miinalaiva PohjanmaaYle

Mayn aikakausi alkaa Britanniassa

Iso-Britannia saa tänään uuden pääministerin. David Cameron jättää eroanomuksensa kuningattarelle parlamentin kyselytunnin jälkeen iltapäivällä. Pääministeriksi nousevan Theresa Mayn odotetaan myös kertovan uusista ministereistä.

Naapuriäiti maahanmuuttajille

Kotimaassa tutustumme Naapuriäiti-toimintaan Lappeenrannassa. Mitä se on, ja miten sen avulla voidaan tukea maahanmuuttajien kotoutumista? Lappeenranta on yksi ensimmäisistä paikkakunnista, joissa naapuriäitiyttä kokeillaan.

Nato ja Venäjä keskustelevat keskenään

Naton ja Venäjän edustajat tapaavat Brysselissä. Suurlähettilästason tapaamisessa keskustellaan muun muassa Ukrainasta. Vladimir Putin lupasi Suomen-vierailullaan heinäkuun alussa, että tapaamisessa keskustellaan myös Sauli Niinistön aloitteesta kieltää ilman lähettimiä tehtävät sotilaslennot Itämerellä.

Politiikkaa puidaan SuomiAreenassa

Porin SuomiAreenassa puolestaan esillä ovat ainakin perussuomalaiset ja vasemmistoliitto. Lavalla on puolueiden johto. Yle uutisoi tiistaina, että perussuomalaisten kansanedustajista iso osa tahtoo kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä.

Kesäloma on lukuloma

Moni suomalainen viettää kesälomaa kirjoja lukemalla. Kerromme, mistä suomalainen ostaa kirjansa.

Miinalaivan matkassa

Lisäksi pääsemme kurkistamaan entisen miinalaivan, Pohjanmaan sisälle. Miinalaiva on muutettu merentutkimusalukseksi, ja me lähdemme koeajolle.