Portugalilainen sukellusvene juuttui kalastustroolarin verkkoon

Tapaus sattui sotaharjoituksissa Britannian lounaispuolella. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.

Ulkomaat
Portugalilainen sukellusvene Tridente sotaharjoituksissa Atlantilla Portugalin rannikolla lokakuussa 2013.
Portugalilainen sukellusvene Tridente sotaharjoituksissa Atlantilla Portugalin rannikolla lokakuussa 2013.Tiago Petinga / EPA

Portugalilainen sukellusvene takertui tiistaina ranskalaisen kalastustroolarin verkkoihin merellä Britannian lounaispuolella. Tridente-sukellusvene oli harjoittelemassa yhdessä Britannian laivaston kanssa 55 kilometrin päässä rannikolta.

Sukellusvene oli pinnan alla, kun se jäi kiinni alueella kalastamassa olleen troolarin verkkoihin. Ranskan viranomaiset kertoivat, että sukellusvene nousi tämän jälkeen välittömästi pintaan ja otti yhteyden troolariin.

Viranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut tapauksessa. Myöskään sukellusveneelle tai troolarille ei aiheutunut vahinkoa.

Troolari irrotti verkkonsa ja suuntasi omin avuin kohti Ranskan rannikkoa. Sukellusvene tarvitsi kuitenkin brittiviranomaisten apua päästäkseen irti verkosta.

Vuonna 2004 viisi miehistön jäsentä kuoli, kun ranskalainen troolari upposi samalla alueella. Uhrien perheet väittävät, että alueella meneillään olleeseen kansainväliseen sotaharjoitukseen osallistunut sukellusvene veti troolarin pinnan alle.

Tapauksesta kiisteltiin vuosien ajan oikeudessa, kunnes ranskalaisoikeus kesäkuussa päätti jutun käsittelyn lopullisesti. Oikeuden mukaan sukellusveneen osallisuudesta ei ollut todisteita.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset