Baton Rouge: Kolme pidätetty mahdollisen poliisi-iskun suunnittelusta – Nuorin 13-vuotias

Poliisi pääsi suunnitelmien jäljille selvitettyään kahdeksan käsiaseen varastamista panttilainaamosta.

Ulkomaat
Baton Rouge mielenosoitus
Baton Rougessa ja Minnesotassa viime viikolla tapahtuneita mustien ampumisia vastaan osoitettiin mieltä Valkoisen talon ulkopuolella Washingtonissa perjantaina.

Poliisi on ottanut kiinni kolme ja etsii neljättä käsiaseiden varastamisesta epäiltyä Baton Rougessa Louisianassa. Paikallisten viranomaisten mukaan varkaudet liittyvät ”merkittävään uhkaan”, jonka mukaan aseita olisi mahdollisesti käytetty poliisien vahingoittamiseen.

Poliisit kertovat päässeensä mahdollisen vahingoittamissuunnitelman jäljille selvitettyään panttilainaamoon kohdistunutta varkautta varhain lauantai-aamuna. Poliisin mukaan valvontakameravideo näyttää epäillyt kiipeämässä aidan yli päästäkseen rakennukseen. Panttilainaamosta oli aamulla kadonnut kahdeksan käsiasetta ja yksi airsoft-pyssy.

Pidätetyt ovat 20-, 17- , ja 13-vuotiaita. Epäiltyjä syytetään muun muassa murtovarkaudesta ja näpistyksestä, mutta varsinainen pidätyksen peruste ei ole mahdollinen poliiseihin kohdistunut vahingoittamissuunnitelma. Tiedotustilaisuudessa puhuneen kaupungin poliisipäällikön mukaan ensimmäinen pidätetyistä kertoi, että varkauden taustalla olisi tarkoitus vahingoittaa poliiseja, muttei antanut lisätietoja ajankohdasta tai paikasta.

- Meitä ja työmenetelmiämme on kyseenalaistettu jatkuvasti viime päivien aikana. Syy on se, että tässä kaupungissa on olemassa todellisia uhkia lainvalvojia kohtaan, poliisipäällikkö Carl Dabadie sanoi.

Kaupungissa on ollut viime päivinä jatkuvia mielenosoituksia viimeviikkoisten mustien ampumisien jälkeen. Poliisilaitosta on kritisoitu muun muassa mellakkapoliisien ja asevoimista tuttujen ajoneuvojen käytöstä osavaltion pääkaupungin kaduilla. Kolmen päivän aikana poliisi on pidättänyt yli 200 mielenosoittajaa.