Obama ja Bush kunnioittivat ammuttujen poliisien muistoja – kehottivat maata yhtenäisyyteen (video)

Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen arvioi, että yhteisesiintymisellä haluttiin korostaa sitä, että aseväkivallan ja syrjäytymisen estäminen on  yhteinen asia, puoluekantaan katsomatta.

Ulkomaat
Uutisvideot: Obama ja Bush puhuivat Dallasin muistotilaisuudessa
Uutisvideot: Obama ja Bush puhuivat Dallasin muistotilaisuudessa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama osallistui eilen tiistaina Dallasissa muistotilaisuuteen, joka järjestettiin viiden ammutun poliisin muistolle.

Obama piti tilaisuudessa tunteikkaan puheen, jossa hän kehotti amerikkalaisia hylkäämään väkivallan aiheuttaman epätoivon, kunnioittamaan toisiaan ja nousemaan rodullisten jakolinjojen yläpuolelle.

Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen arvioi, että presidentti Barack Obama on hyvin uupunut ampumavälikohtauksien jälkihoitoon.

– Hän kertoi pohtineensa paljon, onko itse tehnyt jotain väärin. Hän joutui toteamaan ja toivoi, että seuraava presidentti jatkaa työtä, etenkin mustien syrjäytymisen estämiseksi, kertoo Pöntinen.

Myös Yhdysvaltain entinen presidentti George Bush nuorempi puhui tilaisuudessa. Bush kannusti puheessaan yhdysvaltalaisia yhtenäisyyteen.

Pöntinen arvioi, että yhteisesiintymisellä haluttiin korostaa sitä, että aseväkivallan ja syrjäytymisen estäminen on yhteinen asia, puoluekantaan katsomatta. Bush edustaa republikaaneja.

Lähteet: Yle Uutiset