Anneli Auerin haastattelu SuomiAreenassa keräsi runsaan yleisön

Miehensä murhasta syytetty ja syytteistä vapautettu Anneli Auer tuli julkisuuteen Porissa SuomiAreenassa. Haastattelu herätti etukäteen suurta huomiota ja sai osakseen myös arvostelua.

Kotimaa
Anneli Auer Tuomas Enbusken haastattelussa SuomiAreenassa Porissa 13.7.2016.
Carolus Manninen / Yle

Ulvilan murhasyytteestä vapautetun Anneli Auerin esiintyminen keräsi satapäisen yleisön Porissa SuomiAreenalla.

Tuomas Enbusken tekemä Auerin haastattelu alkoi keskiviikkona iltapäivällä viideltä. Paikalla oli satoja kiinnostuneita jo yli puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua. Kadut tapahtumapaikan lähellä ovat olleet tukossa, ja myös poliisi on ollut vartioimassa tilaisuutta.

Auerin näkökulma esillä

Auer kertoi tilaisuudessa oman näkemyksensä miehensä murhaan johtaneen illan tapahtumista. Auer on johdonmukaisesti kiistänyt syyllisyytensä.

Anneli Auer tuomittiin käräjäoikeudessa miehensä murhasta, mutta hänet vapautettiin hovioikeudessa. Monipolvisen käsittelyn jälkeen lopulta korkein oikeus totesi, että tapaus on loppuun käsitelty.

Auer arvosteli haastattelussa poliisia ja piti kohteluaan epäoikeudenmukaisena. Hän on vaatinut valtiolta yli kolmen miljoonan euron korvauksia vankeustuomiostaan.

Anneli Auerin haastattelu 13.7.2016 SuomiAreenassa keräsi suuren yleisön.
Anneli Auerin haastattelu keräsi satapäisen yleisön, jota oli runsaasti paikalla jo puoli tuntia ennen haastattelun alkua.Carolus Manninen / Yle

Auer on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan, joka julkaistaan syksyllä. Hän kertoo kirjassa omia epäilyjään murhan tekijästä.

Seksirikostuomio voimassa

Anneli Auerin haastatteleminen SuomiAreenassa keräsi etukäteen myös arvostelua, sillä Auer on tuomittu lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen.

Auer on hakenut seksirikostuomion purkamista korkeimmalta oikeudelta. Hän kiisti teot myös keskiviikkona Porissa.

SuomiAreenan järjestäjät puolustivat haastattelua muun muassa Ulvilan murhan poikkeuksellisuudella Suomen rikoshistoriassa.