1. yle.fi
  2. Uutiset

Merkittävä pohjoinen rajanylityspaikka avattiin Gazaan

Tavaraliikenne Gazaan on kulkenut lähes kymmenen vuoden ajan eteläisen rajanylityspaikan kautta. Nyt Erezissä rajan yli saa matkata myös tavaraliikenne.

Ulkomaat

Israel on avannut merkittävän rajanylityspaikan Gazaan keskiviikkona ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen, kertoo uutistoimisto AFP. Nyt Erezissä rajan saavat ylittää ajoneuvot, jotka kuljetavat tavaraa. Tähän asti Erez on ollut vain henkilöiden rajanylityspaikka.

Tavaraliikenne Gazaan on ohjattu etelän kautta. Eteläisen Kerem Shalomin alueen israelilaiset asukkaat ovat kuukausien ajan valittaneet Gazaan kulkevasta raskaasta liikenteestä. Kerem Shalom on Gazan eteläosassa sijaitseva tavaroiden kuljetusta varten oleva raja-asema.

Toukokuussa puolustusministeri Moshe Yaalon sanoi, että Erezin rajan ylityspaikka avattaisiin, jotta tavaroita voitaisiin kuljettaa paremmin Gazaan ja Kerem Shalomin alueen liikenneruuhkat helpottaisivat.

Palestiinalaisalueiden päätöksistä vastaava virkamies, kertoi uutistoimisto AFP:lle, että rajan avauksella pyritään helpottamaan tuontia Gazasta ja auttamaan Gazan taloutta.

Israel on pitänyt Gazaa saarrossa vuosikymmenen ajan. Maailman Pankin sekä YK:n mukaan saarto on jäädyttänyt kaiken mahdollisen viennin alueelta ja pysäyttänyt alueen talouden.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi