1. yle.fi
  2. Uutiset

Puola panostaa imagon parantamiseen

Puolaan perustetaan säätiö, jonka tehtävänä on muun muassa puolustaa maan hiiliteollisuutta.

Ulkomaat
Hiilikaivos Puolassa.
Hiilikaivos Puolassa.EPA / Andrzej Grygiel

Puolan valtiojohtoiset yritykset rahoittavat 25 miljoonalla dollarilla vuodessa uutta säätiötä, jonka tehtävänä on maan maineen parantaminen ulkomailla, kertoi valtiovarainministeri Dawid Jackiewicz keskiviikkona, uutisoi Reuters.

Jackiewiczin mukaan säätiön tehtävänä on muun muassa puolustaa maan hiiliteollisuutta Euroopan Unionin päästörajoituksia vastaan.

– Puola saa vahvan aseen, joka taistelee sen hyvän maineen poulesta. Jackiewicz sanoi tiedotustilaisuudessa, jossa säätiön perustaminen julkistettiin. Säätiön vuosibudjetti tulee olemaan lähes sama kuin Puolan parlamentin ylähuoneen, noin 100 miljoonaa zlotya eli vajaat 23 miljoonaa euroa.

– Maallamme on kunnianhimoa ja haluamme valloittaa maailman, valloittaa markkinat. Nyt on aika seuraavalle askeelle ja perustaa Kansallinen Säätiö, Puolan pääministeri Beata Szydlo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin tällä viikolla konservatiivisen PiS-puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski sanoi, että Puolan hallituksen tulisi rekrtyoida firmoja Puolan ulkopuolelta maan maineen puolustamiseen.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi