JJK:n hallituksen puheenjohtaja: Veikkausliiga toisi rutkasti lisää tuloja

Jalkapallon Ykkösessä pelaavan JJK:n taustayhtiöllä on parhaillaan menossa osakeanti. Annilla on tarkoitus hankkia 400 000 euroa vahvistamaan yhtiön rahoitusasemaa.

JJK Jyväskylä
JJK:n logo treenipaidassa.
Yle / Matti Myller

Jyväskylä on sen kokoinen kaupunki, että sillä pitäisi olla joukkue jalkapallon Veikkausliigassa. Vaan ei ole. JJK käväisi korkeimmalla sarjatasolla muutaman kauden verran, mutta pelaa nyt Ykkösessä.

Veikkausliigapaikka tuli JJK:n taustayhtiölle JJK Keski-Suomi Oy:lle kalliiksi. Yhtiöllä on raskaasti vierasta pääomaa, suomeksi sanottuna velkaa.

– Talous on kaikille urheiluseuralle haaste, yritysten panostus on laskenut voimakkaasti. Suomalaisen urheilun maksavat jatkossa ne, jotka tulevat paikan päälle ja ostavat lipun. sanoo JJK Keski-Suomi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lassi Hietanen.

Talouttaan paikatakseen yhtiö on järjestänyt osakeannin.

– Sanoisin, että olemme oppineet pitämään taloutemme järjestyksessä, Hietanen sanoo.

JJK on tällä hetkellä Ykkösen kärjessä, ja kamppailee noususta takaisin Veikkausliigaan.

– Kulut eivät siinä välttämättä olennaisesti nouse, mutta tulot nousevat. Veikkausliigajoukkueella on lähes 200 000 euroa tuloja, joita Ykkösen seuralla ei ole, sanoo Hietanen.

Ylimääräiset tulot tulevat kuitenkin vasta jälkikäteen. Lipputuloja seura saa kuitenkin jo kauden aikana, ja ne ovat korkeimmalla sarjatasolla huomattavasti Ykköstä korkeammat.

– Käytännössä tuplat. Näyttää siltä että jatkossa urheilun pitää pyöriä lähinnä ottelutuotoilla. Hietanen sanoo.