Laskuvarjotta yli seitsemästä kilometristä? Amerikkalaishyppääjä vaitonainen huiman yrityksensä alastulosta

Luke Aikins harjoittelee parhaillaan hurjaa hyppyään varten muun muassa tuulitunnelissa.

Ulkomaat
Uutisvideot: Amerikkalaishyppääjän ennätysyritys: Luke Aikins hyppää ilman laskuvarjoa yli seitsemästä kilometristä
Uutisvideot: Amerikkalaishyppääjän ennätysyritys: Luke Aikins hyppää ilman laskuvarjoa yli seitsemästä kilometristä

42-vuotias Luke Aikins aikoo hypätä ilman laskuvarjoa yli seitsemän kilometrin korkeudesta. Toisin kuin tähänastiset extreme-hyppääjät, Aikins aikoo jatkaa vapaapudotusta ilman turvavälineitä maahan saakka.

Aikins ei ole toistaiseksi paljastanut paljoa laskeutumiseen liittyviä yksityiskohtia. Hän kertoo laskeutuvansa selkä edellä jonkinlaiselle alustalle, jonka pitäisi tehdä alastulosta turvallisen. Amerikkalaishyppääjä on aiemmin kertonut muun muassa Dropzone-julkaisulle (siirryt toiseen palveluun), että alastulo tapahtuisi noin 900 neliömetriä laajan turvaverkon päälle. Tuoreimmassa Reutersille antamassan haastattelussa Aikins ei kuitenkaan verkkoa mainitse.

Aikins on ammattimainen laskuvarjo- ja base-hyppääjä, jolla on takanaan yli 18 000 laskeutumista. Hän toimi Felix Baumgartnerin avustajana, kun itävaltalainen Baumgartner hyppäsi 38 kilometrin korkeudesta vuonna 2012.

Suomessakin on nähty jännittäviä hetkiä hyppyjen merkeissä viime aikoina. Nilsiäläinen stunt-hyppääjä Antti Pendikainen hyppäsi vuonna 2015 kuumailmapallosta ilman laskuvarjoa. Neljän kilometrin korkeudesta hypännyt Pendikainen oli tiettävästi ensimmäinen kuumailmapallosta ilman varjoa hypännyt ihminen.