1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Hollywood ruotsalaistuu, uusi Tarzankin on Ruotsin Skarsgårdeja – video

Uusimman Tarzan-elokuvan "Tarzanin legenda" tähti on ruotsalaisen kuulun näyttelijäsuvun vesa Alexander Skarsgård. Hän on tuttu muun muassa True Blood -tv-sarjasta. Skarsgård suostui Tarzaniksi tarkan pohdinnan jälkeen.

kulttuuri
Tarzan-elokuva.
Alexander Skarsgård kertoo Ylelle, miksi lähti mukaan uuteen Tarzan-elokuvaan.

– Meneehän teilläkin hyvin. Teillä on Irina Björklund ja Peter Franzén, ruotsalainen Tarzan, Alexander Skarsgård, lohduttaa.

No toki. Mutta Hollywood-maaottelun voittajasta ei ole epäilystä. Tänä vuonna Alexander Skarsgård nousi apinoiden kuninkaaksi ja Alicia Vikander nappasi parhaan sivuosan Oscarin. Hollywood on nyt ruotsalaisempi kuin koskaan Ingrid Bergmanin jälkeen.

Nimirooli Tarzanina eli yhtenä kautta aikojen tunnetuimmista fiktiohahmoista on sinetti _True Blood-_televisiosarjasta maineeseen nousseen Skarsgårdin elokuvatähteydelle. Roolin vastaanottaminen aiheutti kuitenkin itsetutkiskelua.

– Hahmo on niin ikoninen, etten olisi tehnyt sitä, jos tarina ei olisi ollut hyvä. Mutta kyseessä oli niin fiksu näkökulma Tarzaniin, että otin roolin vastaan.

Tarzanin Legenda saa Pohjoismaiden ensi-iltansa perjantaina

Elokuvan alussa Tarzan (Alexander Skarsgård) ja Jane (Margot Robbie) asuvat Lontoossa. Olot ovat mukavan keskiluokkaiset, mutta koti-ikävä koettelee, kunnes matka kauppaedustajana Kongoon tarjoaa paluun juurille Afrikkaan George Washington Williamsin (Samuel L. Jackson) johdolla.

Tarzan-elokuva.
Näyttelijät Samuel L. Jackson, Margot Robbie ja Alexander Skarsgård Tarzanin Legendassa.Warner Bros.

Reissuun on kuitenkin koira haudattuna. Vastassa on kolonialistisen Belgian kuninkaan oikea käsi, kapteeni Leon Rom (Christoph Waltz). Hän toimii Tarzaniin kohdistuvan koston välikappaleena.

"En saanut rooleja vuosiin"

Tarzanin kaltainen hahmo tulee raskaan painolastin kanssa. Tarina, jossa ylivertainen valkoinen sankari pelastaa Afrikan heimoja pinteestä, näyttäytyy ajoittain pölyiseltä modernisoinnista huolimatta. Itse hahmokin voisi helposti lipsahtaa tahattoman komiikan puolelle.

Hurjaan fyysiseen kuntoon itsensä pumpannut Skarsgård selviää kuitenkin haasteesta. Siis onneksi olkoon eli grattis. Mutta milloin on meidän suomalaisten vuoro?

Tarzan-elokuva.
Alexander Skarsgård TarzaninaWarner Bros.

– Minäkään en saanut rooleja vuosikausiin. Pitää vain olla päämäärätietoinen ja periksiantamaton, Skarsgård neuvoo.

Hollywood-ruotsalaisten suunnasta tuntuu siis löytyvän auttavaa valmentajahenkeä.

Ei naapurien menestyksestä ainakaan haittaa ole. Esimerkiksi Antonio Banderas ja Penélope Cruz raivasivat jo eurooppalaisille aksenteille tietä. Ruotsalaisten rynnistyksen jälkeen Hollywoodin tähtilistalle hyväksytään jo ääkkösetkin.

Lue seuraavaksi